Favolamore, het feest voor singles in Roeselare op Valentijn

Organisatoren Mathieu Verstraete, Lyndsi Deceuninck, Kim Lagae en Sammy Ceuninck aan het Fabriekspand. Céline Vanstechelman ontbreekt op de foto. (Foto Joke Couvreur)
Peter Soete

Singles hebben absoluut geen reden meer om thuis te blijven in het Valentijnweekend. Op 10 februari is er Favolamore in het Roeselaarse Fabriekspand. Dit wordt ongetwijfeld hét singles-event van het jaar waar beleving centraal staat.

Favolamore is de samentrekking van Favola en Amore of liefdessprookje maar Favolamore is helemaal geen datingfeest. “Absoluut niet”, lacht Mathieu Verstraete uit Roeselare, één van de initiatiefnemers. “In 2015 zaten we met vijf vrijgezellen na te denken over een feest dat we konden organiseren tijdens het Valentijnsweekend. We hebben dan een concept uitgewerkt voor een singles-event dat zou aanslaan. We hebben daar heel lang over nagedacht en zaten bijna iedere week samen om ideeën af te toetsen of zaken te herwerken. Er bestaan natuurlijk feestjes voor singles maar het is moeilijk om echt vernieuwend te zijn. Vaak zijn dat events waar er 70 procent heren en 30 procent dames aanwezig zijn. Dat wilden wij niet en wij wilden er net zo min een koppel-beurs van maken. In februari 2016 presenteerden we de eerste Favolamore in het kasteel van Loppem en het was meteen een schot in de roos. We hadden bezoekers uit heel West-Vlaanderen maar ook uit Antwerpen en Limburg. We hadden echt niet verwacht dat het zo’n succes zou zijn. Op de avond van het event kwamen we zelfs live op MNM. De DJ’s belden ons gewoon op om te horen hoe de sfeer was op dit feest voor singles tijdens het Valentijnsweekend.”

Plaats te kort

“We werden ook aangesproken door single communities die wilden samenwerken of die meer informatie vroegen. In Loppem mochten we 500 gasten verwelkomen op Favolamore maar we hadden meer dan 900 aanvragen gekregen. We hebben dus heel veel mensen moeten ontgoochelen. Daarom organiseren we Favolamore nu in het Roeselaarse Fabriekspand. We zijn zeker dat we daar minstens 900 partygangers ontvangen en we kunnen het Fabriekspand gezellig inrichten en zelfs met aparte gin-, champagne- en loungebars werken.”

“Favolamore is helemaal geen datingfeest”

“Het concept is zeer eenvoudig. We verwachten onze gasten op 10 februari vanaf half acht voor het aperitief met verfijnde hapjes. Ondertussen kunnen ze genieten van een singles fair waar bijvoorbeeld een barbier en een een make up-artieste tips en tricks zullen geven maar waar ook een Harley Davidson en een exclusieve BMW zullen te bewonderen zijn. Daarna verzorgt het team van Taverlani uit Hertsberge een heerlijk walking dinner en dan begint de party echt met DJ Crazy Sir G die het Fabriekspand op zijn grondvesten zal doen daveren.”

Koppels

“Natuurlijk kan het gebeuren dat er koppels gevormd worden op Favolamore”, gaat Mathieu verder. “Dat gebeurt op andere feestjes ook en dat is ook leuk als wij de basis vormen van een mooi liefdesverhaal. Maar het hoeft niet, Favolamore kan evengoed een mooie verrijking zijn van het leven als vrijgezel.”

Evenwicht zoeken

“Wij zoeken echt wel naar een goede mix van gasten. Wanneer de heren op een bepaald ogenblik bijvoorbeeld 60 procent van de inschrijvingen uitmaken dan plaatsen we de mannelijke aanvragen een eindje ‘on hold’ tot er opnieuw een evenwicht is tussen dames en heren. We willen er ook een klassefeest van maken en vragen onze gasten dan ook dat ze er zich naar kleden. En als ze dit jaar een ‘rode toets’ in hun kledij steken, is het helemaal af.”

“Of er nu ieder jaar een Favolamore komt? Dat weten we nog niet. Het is ons helemaal niet om winst te doen, we willen enkel een ferm feestje voor singles bouwen met Valentijn. Het is natuurlijk zo dat er van de vijf organisatoren maar twee meer single zijn. Maar we hebben beslist dat dit geen probleem is om Favolamore te blijven organiseren (lacht).

Praktisch

Een ticket voor Favolamore van 10 februari in het Fabriekspand kost 65 euro. Daarvoor krijg je toegang tot de singles fair, geniet je van een aperitief, verfijnde hapjes en een walking dinner en kun je uit de bol gaan op de muziek van Crazy Sir G tot in de vroege uurtjes.

Er moet eerst een kaart gereserveerd worden op www.favolamore.be en enkele dagen later krijg je dan een link toegestuurd om de kaart ook effectief aan te kopen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.