https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Fans ‘bronzen’ Alec Segaert klaar voor tweede feestje in 14 dagen tijd: “De Cauwer en Schotte zijn alvast uitgenodigd”

Wouter Vander Stricht

Alle supporters die lid zijn van de fanclub van Alec Segaert mogen opnieuw rekenen op een gratis pintje in lokaal De Kluisberg in zijn Lendelede. En daar zijn ook José De Cauwer en Renaat Schotte bij. “Ik heb hen in op het EK in Trento een lidkaart verkocht”, lacht kroegbazin Sofie Bruneel.

In café De Kluisberg maakt men zich op voor het tweede feestje in 14 dagen tijd. In Trento behaalde Alec Segaert twee weken geleden de gouden EK-medaille en toen was het kot er letterlijk te klein. In café De Kluisberg, van oudsher een wielerlokaal dat met de Groeninge Spurters nog onder meer Tom Boonen over de vloer kreeg, was men na de bronzen WK-medaille natuurlijk in de wolken. Het volk stroomde er al snel toe, maar de meeste fans bevonden zich immers nog in Brugge waar ze gingen supporteren voor hun poulain. In Brugge gingen die al uit de bol (zie video).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het is Sofie Bruneel die sinds enkele jaren het café heeft over genomen van haar ouders. Pa Rudy Bruneel is in Lendelede en omstreken een legendarische ploegleider. Hij haalde ook de Sporza-uitzending toen Karl Vannieuwerkerke er bij Alec Segaert uitgebreid naar peilde.

Op het WK in Trento was Sofie Bruneel (uiterst links) er bij om poulain Alec Segaert naar de zege te schreeuwen.
Op het WK in Trento was Sofie Bruneel (uiterst links) er bij om poulain Alec Segaert naar de zege te schreeuwen.

Ondertussen hadden commentatoren José De Cauwer en Renaat Schotte al gealludeerd op een gratis vat in café De Kluisberg. Sofie Bruneel: “Ik was er bij om te supporteren in Trento. We hebben er uiteraard toen ook een feestje gebouwd en hebben ook bij José De Cauwer en Renaat Schotte samen gezeten. Ik heb ze zelfs een lidkaart van de fanclub van Alec verkocht. Ze zijn dus twee van de iets meer dan 200 leden van de club. En als Alec wint, het mag gelijk waar zijn, dan geven wij een pintje aan de mensen van de fanclub. Maar natuurlijk stellen wij deze derde plaats gelijk met een overwinning. De fans mogen dus rekenen op hun gratis pintje. Dus ook José De Cauwer en Renaat Schotte. Ze zijn bij deze dus uitgenodigd.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.