Fanclub Remco Evenepoel jaagt hem als een duivel door Dudzele

De West-Vlaamse supportersclub van Remco Evenepoel was aardig vertegenwoordigd in Dudzele. © BVB
Bert Vanden Berghe

De West-Vlaamse supportersclub van Remco Evenepoel vatte post in Dudzele, waar ze hun held twee keer zagen passeren. Zij genoten volop van de passage van hun wielerheld en hadden ook nieuws: vanaf 1 januari krijgt de club, met roots in Oudenburg, nog een extra lokaal in Ardooie.

T-shirts, banners en bakken sfeer. Dat bracht R.EV 1703 West-Vlaanderen mee naar Dudzele. De officiële West-Vlaamse supportersclub telt een 250-tal leden, waarvan er heel wat op post waren. Een hoogdag voor de trotse voorzitter Patrick Huyghe en zijn zus Sabine, die ondervoorzitster is. “In een jaar tijd hebben we 250 leden behaald. Niet slecht in een periode waarbij Remco negen maanden niet mocht koersen”, weet Patrick.

“Onze uitvalsbasis is café Jerre in Oudenburg. De nieuwe uitbater ondersteunt ons project en daardoor konden we een stapje hoger zetten in ons verhaal. Vanaf 1 januari gaan we nog een stap verder. Dan breidt onze supportersclub uit met een lokaal in Ardooie, met name Bockor Ardooie. Ik ga regelmatig pronostieken bij Dries (Vanhecke, die café Bockor op de Ardooise markt uitbaat, red.) en op een gegeven moment had ik een t-shirt aan van Remco. Zo raakten we aan de praat en kreeg het plan vorm. We proberen met ons bestuur zoveel mogelijk te organiseren. Wie lid wordt voor 25 euro krijgt een gepersonaliseerde lidkaart, een foto met handtekening, een pet of muts en korting bij acties of zaken die we verkopen. Vandaag verkopen we zo onder meer banners. We hebben ze ingekocht voor 5 euro en verkopen ze ook voor 5 euro. Als we iets verdienen, gaat dat integraal naar acties zoals een gratis ontbijt. Elke euro gaat naar de fans.”

We hopen op een klinkende overwinning!

Remco is een graag gezien figuur en ook de supportersclub draagt hem op handen. “Hij is jong, gedreven en een fantastische coureur. Onze bedoeling is hem zo goed mogelijk in de kijker zetten. De reden dat we populair zijn? Koers leeft hier echt in de streek. En Quick-Step is ook iets van bij ons, zeker dankzij coureurs als Yves Lampaert. Het is geen toeval dat we vandaag roepen dat ‘Remco van ons is, olé, olé’.” (lacht)

Vandaag zijn er heel wat trouwe supporters op het appel. “Ze komen van overal, van Izegem tot Ichtegem. Na de wedstrijd gaan we naar ‘t Zand. Als hij wint, is er nog een vat Kwaremont in café Jerre vanavond. We hopen op een klinkende overwinning. Top 3 zou mooi zijn, top 5 realistisch.”

Franstalige fans

Ook de Franstalige fans van Remco zijn van de partij. “We willen hem zien winnen, maar willen vooral een Belg op dat podium zien.” (foto BVB)
Ook de Franstalige fans van Remco zijn van de partij. “We willen hem zien winnen, maar willen vooral een Belg op dat podium zien.” (foto BVB)

Een beetje verderop treffen we ook twee fans van de Henegouwse fanclub aan. Mario Congeu en zijn vader zitten letterlijk op de eerste rij. “Mijn vader heeft altijd gefietst, dus we weten dat we ons strategisch in de bocht moeten zetten. Zo zien we hem zeker goed passeren.” Wie wint is voor hen een uitgemaakte zaak. “Remco natuurlijk! Al supporteren we ook voor de Belgen. Het is fijn om Van Aert en Evenepoel op hun scherpst te zien. Ze hebben respect voor elkaar en duwen elkaar naar een hoger niveau. Al hopen we uiteraard iets meer op een overwinning van Evenepoel, toch zijn we tevreden met een Belgische titel. D’Abord le Belgique!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.