Familiezorg biedt werkzoekenden gratis opleiding tot zorgkundige

Bij Familiezorg West-Vlaanderen kan je een opleiding volgen tot verzorgende-zorgkundige. © (gf)
Redactie KW

Het Opleidingscentrum Familiezorg West-Vlaanderen vzw bereidt jongeren en volwassenen voor op het beroep van verzorgende-zorgkundige. In samenwerking met de VDAB kunnen werkzoekenden gratis een opleiding volgen tot verzorgende-zorgkundige.

“Momenteel ervaart onze samenleving meer dan ooit het belang van goed opgeleide en geëngageerde zorgverleners”, klinkt het bij de organisatie.

Voltijdse opleiding

“Wie van zorgen zijn of haar beroep wil maken, kan in ons opleidingscentrum in Tielt terecht”, zegt Liesbet Vancraeynest van Familiezorg West-Vlaanderen vzw. De opleiding vindt plaats in eigen streek, duurt iets langer dan een jaar en is gericht op inwoners van West-Vlaanderen die momenteel op zoek zijn naar werk.

Na de opleiding kunnen de afgestudeerden in de eigen streek aan de slag als zorgverlener bij de thuiszorg of in een woon-zorgcentrum.

“Omdat zorgkundige een knelpuntberoep is, is er een hoge nood aan nieuwe cursisten. Wij leren hen de knepen van het vak, zoals huishoudelijke zorg en persoonsverzorging. Tijdens een stage kunnen ze de theorie omzetten in praktijk”, zegt Annemie Boonants, opleidingsverantwoordelijke bij Familiezorg West-Vlaanderen vzw.

De volgende opleiding start op 1 maart 2021 en is gratis voor werkzoekenden.

Informatiemoment

Op woensdag 2 december om 19 uur houdt Familiezorg een coronaveilig informatiemoment over de opleiding en het beroep van verzorgende-zorgkundige. Geïnteresseerden zijn op die dag welkom in het regiohuis van Familiezorg West-Vlaanderen vzw in de Krommewalstraat 1 in Tielt. Je krijgt er toelichting bij het beroep van verzorgende-zorgkundige en bij de opleiding zelf. Inschrijven via 051 40 04 43 of via opleiding@familiezorg-wvl.be. (KV)

Meer info: www.familiezorg-wvl.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten