Familiepicknick Mandelmeersen heerlijk initiatief in Oostrozebeke

(foto CLY)
Redactie KW

Ook de gemeente Oostrozebeke participeerde aan het provinciaal initiatief van ‘Ik zomer West-Vlaams’, een evenement dat bij een minimale verplaatsing zorgt voor een maxi-ontspanning.

De dienst Vrije tijd van de gemeente had er alles aan gedaan om in samenwerking met de lokale handelaars een gezellig picknick te organiseren in de Mandelmeersen. Het weer was niet echt van de partij maar af en toe scheen een gretig zonnetje over de Mandelmeersen en wat belangrijk was, de regen bleef uit.

Medeorganisator, sportfunctionaris Sabine Velghe was best in haar nopjes met een ruime opkomst van om en bij de honderd deelnemers. “De picknick in de Mandelmeersen moest het orgelpunt worden van tal van activiteiten in de gemeente samen met de drie fotozoektochten die de deelnemers brachten tot in de verste uithoeken van de gemeente. Bovendien maakten de deelnemers kans op het winnen van één van de vele mooie prijzen. Op het einde van de zomers worden de winnaars schriftelijk verwittigd. De afsluitend picknick was echt een schot in de roos. Er was keuze uit een ontbijtpicknick van 9 tot 11 uur of een lunchpicknick van 12 tot 14 uur. Er kwamen een dertigtal deelnemers opdagen voor de ontbijtpicknick en nog eens een zeventigtal voor de lunch. Hoeve Mandeldaele stelde de lunchpakketten ter beschikking zodat de deelnemers alleen moesten zorgen voor hun favoriete drank.”

“Wij hadden als organisatoren ook gezorgd voor grote parasols zodat de bubbels netjes konden plaatsnemen op strandstoelen en samen genieten van een heerlijk ontbijt of lunch en vooral van het prachtige landschap in de Mandelvallei.” Ook de deelnemende familie Vermeersch-Dewulf vond het een heerlijk initiatief. “Wij vonden dat de ideale gelegenheid om het natuurgebied de Mandelmeersen eens van dichtbij te bekijken. Het is een verrassend mooi plekje zo dicht bij huis. Daar zou men nog meer gebruik moeten van maken. Alleen was het weer een beetje aan de frisse kant maar het goede gezelschap maakte heel veel goed.”

Op de foto de familie Vermeersch-Dewulf met Lien Vermeersch, Lieve Dewulf, Dries Vermeersch, Geert Dewulf, Wendy Tack, Tom Vermeersch en Frank Dewulf. (CLY-foto CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier