Familiepark De Sierk grondig opgefrist: “Panikeren doe ik pas in augustus”

Voor kinderen is een bezoek aan De Sierk een feest. © LB
Redactie KW

Lore Ninclaus nam vorig jaar Familiepark De Sierk op de Vosseslag over. Dit is haar eerste zomer waarbij ze zelf het park uitbaat en net nu gooit corona roet in het eten. Financieel een kleine ramp, maar Lore laat zich snel van haar stuk brengen en werkte de afgelopen maanden verder aan een grondige opfrissing van het park.

Naast 10.000 kleine werkjes heeft ‘tante Lore’, zoals de kinderen haar weleens noemen, enkele grote werken gedaan in Familiepark De Sierk. “Het park werd gebouwd in 2006 en sommige zaken waren ondertussen aan vernieuwing toe. Zo werd alle oude elektriciteit er uit gehaald en is dit volledig vernieuwd. Ik heb extra ramen voorzien waardoor we meer gebruik maken van daglicht en dus minder elektriciteit nodig hebben. Daarnaast is alles aangepakt op vlak van brandveiligheid”, vertelt Lore.

Ze ging ook zelf aan het timmeren. “Ik heb geen lessen gevolgd, maar ben tot de vaststelling gekomen dat ik dat gewoon kan. Mijn eerste verwezenlijking was het krijthuisje. Ondertussen heb ik ook al een verversingstafel gemaakt waarmee we ook meer tegemoetkomen aan de noden van ouders met baby’s. Zij hebben hier nu alle ruimte om hun kindje rustig te verversen en er staat ook een schommelstoel bij voor ouders die de baby’s eten willen geven.”

Ook de speelhoeken werden aangepakt. Zo werd in het begin van het park een hoek gebouwd die uitdagender is voor de iets oudere kinderen. Ook de bouwhoek werd uitgebreid met meerdere technieken. Er werd ook aan de ouders gedacht. “Ik heb een ‘podium’ bijgemaakt waar ouders kunnen zitten om iets te drinken. Ze zitten zo echt tussen de kinderen en dat vinden veel ouders ook echt leuk.” Het park onderging ook een grondige schoonmaakbeurt.

Twee shiften

Ook Lore werd uiteraard geconfronteerd met de coronacrisis. Om het park coronaproof te maken, zijn er deze zomer twee shiften. Je kan langskomen tussen 9 en 13 uur of tussen 14 en 18 uur in de namiddag. Tussenin worden de tafels ontsmet. Je moet ook reserveren en je kan online onmiddellijk zien hoeveel plaats er nog is. Ouders wordt gevraagd om een mondmasker te dragen als ze rondlopen in het park.

Om financieel nog wat recht te trekken, moet elke shift volzet zijn

“Ik merk dat ouders zich hier heel goed aan houden en dat stemt me gelukkig”, vertelt Lore. “De dubbele shift is voor ons zwaarder maar op deze manier kunnen we het aantal bezoekers tegelijk beperken en is het ook rustiger. Ik kan gelukkig rekenen op de hulp van Hendrik Lebon. Hij werkt deze zomer in het park. Hij is artiest en kan heel goed omgaan met de kinderen.”

De crisis weegt weliswaar ook hier door. “We zijn terug open sinds 1 juli. Normaal zit ons voorjaar vol met schooluitstappen van maart tot aan de zomer. Dat is nu allemaal weggevallen. Financieel is dat een ramp, maar ik heb besloten om pas te panikeren eind augustus. Ik hoop nog wat recht te trekken deze zomer, maar het is afwachten of dat ook zal lukken. Als we elke shift meer dan 100 bezoekers halen, moet het lukken, maar tot nog toe zaten we slechts één middag aan het maximumaantal.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier