Familiemusical ‘Assepoester’ komt ook naar Plopsa Theater in De Panne

De cast die het op de première schitterend deed. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

In Theater Elckerlyc in Antwerpen ging de familiemusical ‘Assepoester’ in première. Een uitgelaten zaal vol verklede, kleine prinsessen en prinsen genoot met volle teugen van het sprookje. Het werd een feeërieke voorstelling met veel humor, aanstekelijke meezingers en kleurijke kostuums. De aanwezige kinderen werden door de cast aangespoord om mee te zingen en te dansen. Na de voorstelling mocht de hele zaal met de cast op de foto.

Helle Vanderheyden deed menig prinsessenhart (en ongetwijfeld hier en daar ook enkele prinsenharten) sneller slaan en zette een méér dan voortreffelijke Assepoester neer. Dit was een verdiende hoofdrol en Helle laat zien dat ze heel wat in haar mars heeft. Thomas Van Goethem – al jaren vaste prins in dienst – was maar wat blij dat het schoentje haar als gegoten zat. Het olijke duo Fien en Titus, gespeeld door de onnavolgbare Jasmine Jaspers en Laurenz Hoorelbeke, hadden al snel de hele zaal mee. Fien en Titus, dat is een beetje de Laurel en Hardy van de Deep Bridge sprookjesmusicals. En ze zingen dan ook nog ‘s geweldig! Wanda Joosten was absolute royalty als Koningin en Nicoline Hummel zorgde voor koets, kleed én magie. Mart Van den Hout, die ook tekende voor de regie en samen met Thomas Van Goethem het script herwerkte, was de perfecte gastheer voor een voorstelling die van begin tot einde groot en klein wist te boeien.

Helle Vanderheyden en Thomas Van Goethem.
Helle Vanderheyden en Thomas Van Goethem.© FODI

Na ‘Doornroosje’ is ‘Assepoester’ de tweede familiemusical van Deep Bridge. Een bekend sprookje in een modern jasje, met af en toe een twist, dat is waar Deep Bridge voor tekent. Het DNA waarmee Van Hoorne Entertainment al enkele jaren volle zalen trekt in Nederland wordt door Deep Bridge op een slimme manier bewerkt voor een Vlaams publiek. De decors en kostuums zijn nieuw, fris en kleurrijk. De muziek is catchy en aan de interactie met het publiek wordt de grootste aandacht besteed.

Op 26 en 27 december is ‘Assepoester’ te zien in Plopsa Theater in De Panne. Eén combiticket kost 40 euro. Wie zolang niet kan wachten, kan ook nog terecht in Capitole Gent, Ethias Theater Hasselt én Plopsa Indoor Hasselt. Info en tickets: www.deepbridge.be.

(PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.