Familieleden sturen bewoners De Meers in handomdraai afgedrukte foto dankzij uniek concept

Schepen Joost Kerkhove, Joost Denolf van De Flitspaal/HomePrinter en ergotherapeut Anneleen De Spiegelaere zijn in de wolken met de snelle fotoservice aan de bewoners van De Meers. © TVW
Redactie KW

Met Moederdag in aantocht heeft woonzorgcentrum De Meers een leuke verrassing voor zijn bewoners in petto. Hun familieleden kunnen via Instagram rechtstreeks foto’s met een korte boodschap sturen die meteen geprint worden om aan de senioren te tonen.

Woonzorgcentra zijn dagelijks op zoek naar manieren om deze coronatijd voor hun bewoners minder eenzaam te maken. In De Meers is na 58 overlijdens sinds midden maart alle steun welgekomen. Ergotherapeut Anneleen De Spiegelaere, die enkele jaren geleden een Flitspaal huurde voor haar huwelijksfeest, was nog niet vergeten welke onvergetelijke herinneringen dat opleverde. Wat volgde was een telefoontje naar zaakvoerder Joost Denolf van De Flitspaal in Kortrijk.

Woordje uitleg over Instagram

Het bedrijf wou graag zijn steentje bijdragen en al snel was de HomePrinter geboren. “Familieleden en naasten kunnen via Instagram heel eenvoudig een foto naar hun (groot)ouders in een woonzorgcentrum sturen en we bezorgen hen uiteraard eerst de nodige uitleg over de werking”, klinkt het.

Het enige wat je moet doen is een foto op Instagram plaatsen met een hashtag gelinkt aan De Meers. Je kunt er ook een leuke boodschap tot 300 tekens bijplaatsen. “Van zodra de HomePrinter een foto detecteert met de gekozen hashtag, drukt hij die meteen af op fotopapier”, legt Joost verder uit. Het zorgpersoneel bezorgt de foto dan aan de bewoners.

Generatiekloof overbrugd

“Zowel jonge familieleden als kleinkinderen en achterkleinkinderen, die goed vertrouwd zijn met Instagram, overbruggen op deze manier de generatiekloof met hun (over)grootouder”, zegt voorzitter Bijzonder Comité Sociale Dienst Joost Kerkhove (CD&V). “De bewoners hebben zo iets tastbaars waar ze de dag door naar kunnen kijken.”

Anneleen De Spiegelaere en Joost Denolf hopen dat dit voor België unieke concept, zeker met Moederdag in het verschiet, meteen aanslaat. Van donderdagmorgen 7 mei tot woensdagavond 13 mei kunnen familieleden er naar hartenlust foto’s binnensturen. De box zal aan het onthaal geplaatst worden.

Kamers opvrolijken

“We hopen alvast veel foto’s te mogen ontvangen op 10 mei”, glimlacht Anneleen. “Niets wat zo’n deugd doet als een foto of een boodschap van wie je zo hard mist. De kamers van onze bewoners zullen zo opgevrolijkt worden door foto’s van familieleden”, aldus nog Anneleen, die zelf drie weken buiten strijd was met corona. “Plots geen geur- of smaakzin meer, kortademig, last van hoofdpijn, enorm vermoeid, de klassieke klachten dus. Gelukkig gaat het nu veel beter.”

(TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.