Familiebezoek weer toegelaten in Oostkampse woonzorgcentra

Georgette Daneels mocht op haar verjaardag als eerste bezoek ontvangen in WZC Sint-Jozef. Het was een hartelijk weerzien met haar dochter Mireille. (foto PH)
Redactie KW

De eerste dag dat er weer bezoek toegelaten was in de Oostkampse woonzorgcentra Sint-Jozef en Ter Luchte is heel vlot verlopen. Alles moet echter volgens strikte voorwaarden.

In de ruime cafetaria zijn er zes tafels beschikbaar waar de bewoners op maandag-, woensdag- en vrijdagnamiddag respectievelijk uit de afdeling Corona (!), Oase en Sterrenkijker één familielid een half uur mogen ontvangen. Zo kunnen er per dag 36 bewoners aan de beurt komen. Op de tafels is er een afscheiding met plexiglas geplaatst. Uiteraard mag er niet geknuffeld worden, niks afgegeven of iets gegeten of gedronken worden. Minstens één van de twee, de bezoeker of de bewoner, moet een mondmasker dragen.

“Het is een volgende stap in het proces naar het nieuwe normaal”, vertelt Dorine Scharley, diensthoofd bewonerszorg. “Het was echt nodig. Het begon voor velen zwaar te wegen. We zijn blij dat alles heel positief is verlopen. Ik sta er van te kijken hoeveel veerkracht onze bewoners hebben, echt waar. Men zegt soms wel, ze hebben de oorlog gekend, maar dat kan er echt iets mee te maken hebben. Ze hebben al moeilijke situaties meegemaakt en hebben zich er altijd doorgesparteld. Wetende dat de gemiddelde leeftijd van de bewoners naar de 90 jaar gaat, is het natuurlijk hard dat ze hun eigen kinderen niet eens goed kunnen vastpakken maar we moeten alles volgens de veiligheidsvoorschriften doen. We komen net uit een zware periode”.

“Om alles praktisch in goede banen te leiden moet de familie zelf afspreken wie er in de week komt. Daarna kan men inbellen voor een afspraak. Dat reserveren zal al zeker moeten gebeuren tot eind juni. Dan zien we wel verder wat de nieuwe richtlijnen zijn vanuit de overheid en of er verder versoepeld kan worden.”, aldus Dorine Scharley.

Georgette Daneels was de eerste die gisteren het bezoek van haar dochter Mireille mocht ontvangen. Het was voor Georgette daarenboven een extra heuglijke dag want ze werd gisteren 96 jaar en had die dag ook al 36 kaartjes ontvangen van alle kinderen, kleinkinderen , nichtjes, neefjes en andere familieleden, om haar in de bloemetjes te zetten op haar verjaardag in bijzondere omstandigheden. (PH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten