Familie Vogelaere klaagt diefstal en vernieling op graven aan

Jacky en Nadine Vogelaere vragen om te stoppen met het vernielen en wegnemen van bloemstukken op het graf van hun ouders en zus Linda. (foto LIN)
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Al zes jaar worden bloemstukjes en -potjes weggenomen of vernield op het graf van André Vogelaere, op 85-jarige leeftijd overleden eind 2010. “Na het overlijden van onze zus Linda in juli 2014 is de miserie begonnen. Daarvoor is er nooit iets gebeurd. Ook op haar graf zijn nu al bloemen gestolen en vernield”, zeggen Jacky en Nadine Vogelaere.

“Het is echte grafschennis wat al sinds 2014 op het graf van papa aan de gang is”, zeggen Jacky en Nadine Vogelaere, die ook namens hun zus Jacqueline en broer Luc spreken. “Nu ook onze mama gestorven is en bijgezet is bij papa blijft iemand er maar bloempotjes stelen of vernielen, zelfs als die met visdraad vastgemaakt zijn. En ook op het graf van onze zus Linda, die recht tegenover onze ouders ligt, zijn al bloemen vernield of weggenomen. Het moet stoppen. We roepen dan ook de dader op om de graven van onze dierbaren met rust te laten.”

Lange lijst

Nadine Vogelaere heeft al die tijd een lijst bijgehouden van wat er allemaal verdwenen of kapot gespoten is. Bijna elke maand, dat al zes jaar lang, werden er bloemen bespoten met producten, zelfs met zoutoplossing die langs het zerk liep, of gestolen. “En toch geven we niet op en blijven we nieuwe potjes op de graven zetten. We hebben al voor honderden euro’s bloemen gekocht. Niet dat we die willen verhalen op de dader. Maar we zijn ten einde raad en willen dat hier een einde aan komt. Het is echt een laffe daad om op het graf van onze ouders te kruipen om de bloemen achteraan weg te nemen of te vernielen”, aldus broer en zus Jacky en Nadine Vogelaere.

De lokale politie is op de hoogte van deze respectloze daden. “We willen dit oplossen, maar zolang de dader niet op heterdaad kan worden gesnapt, kunnen we niemand beschuldigen. We hebben al geregeld gepatrouilleerd, maar kunnen niet 24 op 24 uur daar een ploeg zetten”, stelt hoofdinspecteur Stefaan Ramboer. “We vinden dit ook heel erg en leven met de familie mee.”

Oogje in het zeil

“We roepen iedereen die de komende dagen naar de begraafplaats in Westkerke komt, op om een oogje in het zeil te houden, want we zullen natuurlijk onze ouders en zus herdenken met nieuwe bloempotten. De graven van onze ouders en zus vind je in de eerste rij rechts”, aldus Jacky Vogelaere.

“Sinds enkele weken staat op het graf van mama en papa een mooi beeldje. Kunstenaar Norbert Rammant uit Bredene heeft het daar geplaatst. Hij was kind aan huis bij onze ouders en wou dit beeld er plaatsen als eerbetoon aan mama. We hopen oprecht dat het niet gestolen of vernield wordt”, besluiten Jacky en Nadine Vogelaere.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten