Familie Verbrugge begint in Pittem met babywellness Babykoezie

De familie Verbrugge mag met trots poseren voor hun nieuwe stek. We zien vlnr. Marie-Anne Demuynck, Hedwig Verbrugge, Eliene Verbrugge, Brecht Rosselle, Sarah Verbrugge, Nathalie Verbrugge en Miguel Seynhaeve. (foto Jan)
De familie Verbrugge mag met trots poseren voor hun nieuwe stek. We zien vlnr. Marie-Anne Demuynck, Hedwig Verbrugge, Eliene Verbrugge, Brecht Rosselle, Sarah Verbrugge, Nathalie Verbrugge en Miguel Seynhaeve. (foto Jan)
Redactie KW

Met babywellness Babykoezie opent de familie Verbrugge een derde zaak in de nieuwbouw die ze eind vorig jaar betrokken in de Tieltstraat 109 in Pittem en waar reeds een kinderdagverblijf en dienstenchequebedrijf gevestigd zijn. Wij spraken met de dames achter dit succesverhaal.

“We mogen met recht en reden zeggen dat dit een echt familieproject is, waar veel werk en kopzorgen in gekropen zijn, maar waar we bijzonder trots op zijn”, steekt Nathalie Verbrugge van wal. “Voor de eerste aanzet van de aanwezige zaken moeten we inmiddels 14 jaar terugkeren. Onze mama Marie-Anne Demuynck had destijds een videotheek op het Broeders Maristenplein, maar door de opkomst van de dvd’s en online films zakten de inkomsten en wou ze ermee stoppen. Ze wou echter zelfstandig blijven en doordat ze toen al regelmatig bezig was met naaiwerk en retouches kwam ons pappa Hedwig met het idee van een dienstenchequebedrijf op de proppen. Eén en ander werd eens tegen het licht gehouden en uiteindelijk werd de knoop doorgehakt en werd ‘At Your Service’ opgericht. De zaken liepen na enkele jaren zo goed dat ikzelf in 2008 in de zaak kwam en dat we datzelfde jaar ook ons kantoor in Oostrozebeke geopend hebben, dat gerund wordt door een nicht van ons.”

Nieuwbouw

“Het bloed zal wellicht wel kruipen waar het niet gaan kan, want in 2010 besloot ikzelf met het kinderdagverblijf ‘Drommels’ te beginnen op dezelfde locatie als waar nu onze nieuwbouw staat”, gaat Eliene Verbrugge verder.

“Het resultaat van samenwerken”

“Ik mag wel zeggen dat ook dit een succes werd, want momenteel zitten dagelijks 25 kinderen in de opvang en werk ik, om al het werk vlot gedaan te krijgen, met drie fulltime kinderverzorgsters. Toen ik hier destijds zat, was het idee al een paar maal geopperd om, mochten we het buurhuis er kunnen bij kopen, hier een nieuwbouw te zetten. Toen mijn voormalige buurman overleed (sneller dan iedereen dacht) kwam de gelegenheid om het idee ook werkelijkheid te laten worden. We zijn dan met heel de familie rond de tafel gaan zitten en om een lang verhaal kort te maken, we besloten de sprong te wagen. Ik verhuisde naar een tijdelijke locatie en de werken werden aangevat. Door corona liepen deze wel wat vertraging op, maar vorig jaar in september verhuisde At Your Service naar de nieuwbouw en in november ben ik dan met Drommels gevolgd.”

Babykoezie

“Ik werd vijftien maanden geleden mama van onze dochter Marie en kreeg als één van de cadeaus een waardebon voor een babywellness. Samen met mijn partner Brecht Rosselle en Marie gingen we daar langs en we waren meteen alle drie in de wolken hierover. Het leek mij iets leuk om zelf te doen en het zou bovendien een ideale aanvulling zijn bij de kinderopvang.”

“Iedereen heeft zijn taak en we helpen elkaar overal. We runnen dit echt samen”

“Zoals bij zoveel zaken werd het idee in de familie eens in de groep gegooid en iedereen vond het een prachtig initiatief. Naar een locatie moest ook niet gezocht worden. Ik ben dan de nodige opleidingen gaan volgen in Shantala babymassage en op 1 februari ga ik officieel van start. Babywellness en -massage zit echt wel in de lift. Het kan toegepast worden voor kindjes tot 6 à 7 maand en is zeer heilzaam bij kindjes die bijvoorbeeld last hebben van reflux of krampen. Net als bij volwassenen is het echter ook gewoon relaxerend, waardoor het kindje bijvoorbeeld ook beter zal slapen. Door corona ben ik uiteraard wat beperkter, maar aangezien de ouders en het kind in dezelfde bubbel zitten is er op dat vlak geen probleem. Er mag uiteraard maar één gezin tegelijk binnen en alles wordt volledig ontsmet. Aangezien de badjes na ieder kind volledig leeggemaakt worden en ontsmet is ook op dat vlak alles veilig. Een sessie, zowel whirlpool als massage, kost 30 euro voor 18 uur en 35 euro na 18 uur. Een combinatie van de twee kost respectievelijk 55 en 65 euro. Er zijn ook cadeaubonnen te krijgen en, voor wie de smaak echt te pakken heeft, meerbeurtenkaarten. Alle info is te vinden op de Facebookpagina ‘Babykoezie’ of op de website www.babykoezie.be.”

samen

“We mogen echt wel stellen dat alles wat we gerealiseerd hebben het resultaat is van gemeenschappelijke inspanningen”, vervolgt Nathalie.

“Iedereen heeft zijn taak en we helpen elkaar ook overal. Ik run bijvoorbeeld niet alleen samen met mamma At Your Service, maar ik doe ook voor iedereen de papierwinkel. Onze zus Sarah zit weliswaar niet mee in één van de zaken, maar verzorgt vanuit haar job als grafische vormgever voor iedereen de publiciteit en is verantwoordelijk voor al het onlinegebeuren.” (JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.