Familie van overleden Ferrari-fan vraagt uitvaart bij te wonen ‘met rode verwijzing’

Redactie KW

De familie van Kortemarkenaar Michel Deseure, die maandag overleed aan de gevolgen van een ziekte, roept op om de begrafenis bij te wonen met een ‘rode verwijzing’. Michel was immers een enorme fan van het Italiaanse automerk Ferrari.

Michel Deseure (71) stierf op maandag 6 maart na een ziekte. Hij woonde zijn hele leven in Kortemark en was een bekend gezicht in de streek. Hij was ook jaren voorrijder op de loopwedstrijd LaKoSta en reed geregeld met de rode vlag tijdens plaatselijke wielerwedstrijden. Michel werkte lange tijd als vrachtwagenchauffeur. En ook naast het werk was hij verzot op zware motoren: hij was in de ban van rally, snelle wagens en vooral van alles wat te maken had met het Italiaanse automerk Ferrari. De familie riep in de rouwbrief dan ook op om met een rode verwijzing naar de begrafenisplechtigheid te komen, nu zaterdag om 12.30 uur in de aula van rouwcentrum Logghe in de Amersveldestraat in Kortemark.

“Als papa thuis naar Formule-1-wedstrijden keek en er een Ferrari won, hing de rode vlag steevast aan de gevel te wapperen”, vertelt dochter Anja. “Ferrari’s waren zijn passie. Hij was ook altijd in het rood gekleed. Zelfs zijn vrachtwagen en zijn nieuwe auto waren rood. Vandaar die oproep.”

(TV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.