Familie Stragier-Kino geniet in eigen tuin: “Constant vakantiegevoel dankzij ons zwembad”

De kinderen Achilles, Marie-Belle en Ella-Louise in hun zwembad. De meisjes leerden er zelfs in zwemmen. © LV
Redactie KW

Tussen de Poperingse velden wonen Hendrik Stragier (39) en Roselinde Kino (38) samen met hun drie kinderen Achilles (12), Marie-Belle (8) en Ella-Louise (5). Sinds april 2020 verfijnt hun zwembad het rustieke uitzicht vanuit hun woonkamer.

“Het zwembad staat er nu ongeveer anderhalf jaar, want het was klaar aan het begin van de eerste lockdownperiode. Dat was natuurlijk het ideale moment. Het was warm weer, dus het zwembad werd meteen optimaal gebruikt”, gaat Roselinde van start.

Hendrik vult aan: “Ik had al wat ervaring met zwembadinstallaties maar ben bij ons thuis nog een stapje verder gegaan. Het resultaat is ons betegeld overloopbad, dat werkt op een hydrolysesysteem. Het komt er op neer dat wij een zelfonderhoudend biobad hebben. We hebben dus niet veel werk aan ons zwembad en ons water is zo goed als drinkbaar. Er komen dus ook geen onderhoudsproducten zoals chloor aan te pas. Bovendien kan ik de werking via een app bijhouden, waardoor ik meteen kan ingrijpen als er een probleem zou zijn.” Hendrik houdt op die manier niet enkel zijn eigen zwembad in de gaten, maar controleert zo ook die van zijn klanten. Andere bouwprojecten zijn namelijk te bewonderen op zijn instagrampagina ’@bouw.beton_hendrik.stragier’.

Nieuwjaarsduik

Niet enkel het minieme onderhoud is een troef. “We vinden het zwembad een echte meerwaarde aan onze thuis, want het creëert een constant vakantiegevoel als we naar buiten kijken. De kinderen springen heel vaak het water in, zeker bij warm weer. Het water wordt ook altijd verwarmd met een warmtepomp en een warmtewisselaar, waardoor het zelfs in de winter aangenaam is om een plonsje te wagen. Zo hebben we 2021 ingezet met een nieuwjaarsduik”, zegt Roselinde.

Het zwembad dient echter niet enkel ter ontspanning. Het zwembad is namelijk 15 meter lang, waardoor het ook echt gebruikt kan worden om erin te zwemmen als sport. “Het gebeurt dat we ’s morgens vroeg zwemmen alvorens aan de werkdag te beginnen. Dan ben je meteen fris en word je wakker met een goed gevoel. Het is ook leuk om ’s avonds met de kinderen de dag af te sluiten in het water of wat bij te praten over alle gebeurtenissen terwijl we wat baantjes trekken bij zonsondergang. Natuurlijk spelen, zwemmen en duiken de kids er overdag ook vaak op los. Onze twee dochters hebben zelfs via deze speelse manier beetje bij beetje op eigen houtje leren zwemmen. Onze kinderen zijn echt grote waterratten geworden.”

In de zomervakantie geniet het gezin vooral thuis of gaan ze niet al te ver de natuur opzoeken. In de winter zoeken ze dan graag de zon op. Roselinde vertelt: “De laatste zomers trokken we allemaal samen naar het Zwarte Woud in Duitsland. Echt een hele mooie natuurstreek voor prachtige wandelingen. Met de kinderen trek ik soms eens een dagje naar Bellewaerde of naar zee. De twee oudste vertoeven ook graag op een skatepark. Daarnaast wandelen we regelmatig of ruimen we zwerfafval op. Hendrik en ik zijn beiden ook motorrijders en verkennen op die manier graag eens de Franse grens. Of we nemen eens de fiets en zoeken de heuvels op. Maar we kunnen ook erg genieten van een dagje thuis. De kinderen kunnen naar hartenlust zwemmen en ravotten in de tuin, meer hebben zij niet nodig. Ikzelf trek me dan wel eens terug in mijn schildersatelier waar ik abstracte kunstwerken maak, die je kunt bekijken op mijn website roselindekino.be.”

Anderen laten meegenieten

Roselinde gaat verder: “We genieten er ook van om anderen te laten genieten. Vaak nodigen we vrienden of familie uit om samen iets te eten en te drinken. ’s Avonds steken we dan de vuurschaal aan. Allemaal samen rond het vuur, met een streepje muziek op de achtergrond, meer moet dat niet zijn. We wagen ons dan ook wel eens aan een nachtduik. We hebben dat sociaal contact wel gemist tijdens de coronaperiodes. Daarom organiseerden we bijvoorbeeld met Achilles’ klasbubbel hier nog een afscheidsfeestje ter afsluiting van het zesde leerjaar. Ik hoopte dat zij hun lagere schoolcarrière met een mooie herinnering zouden kunnen afsluiten door hen hier nog eens allemaal samen te brengen. Het was een mooie avond en dergelijke momenten willen we koesteren.” (LVA)

De favorieten van Hendrik en Roselinde

Favoriete stuk vlees: Bij Roselinde en Hendrik houden ze een barbecue graag puur, ze kiezen bewust voor een paar soorten vlees of wagen zich aan een lekker stukje vis. Daarbij maakt Roselinde graag verse lookboter en pesto, vergezeld met tomaatjes uit de eigen moestuin.

Favoriete apéro: Als je op bezoek gaat bij Roselinde en Hendrik krijg je hoogstwaarschijnlijk een verfrissende limonade voorgeschoteld, opnieuw home made. Een lekkere klassieker is de combinatie citrus-munt-spuitwater. Voor de volwassenen voorzien ze bovendien graag een glaasje picon. Zeker het recept van “o’Vin’” uit Proven kan hen altijd bekoren.

Favoriete café: Na een ritje met de motor stopt het gezin graag eens bij Bruwanski in Poperinge, waar je bovendien geregeld kan genieten van een live optreden. Ook bij Atelier Hortense kan je hen terugvinden.

Favoriete restaurant: De kinderen smullen altijd bij Terminus in Poperinge. Onlangs dineerden Roselinde en Hendrik bij Bacon in Ieper. Het was een aangename ontdekking.

Aanrader in de streek: Het gezin kan genieten van een wandeling in natuurgebied De Blankaart in Woumen. Roselinde noemt het gebied lachend ‘de Everglades van de Westhoek’.