Familie Sioen krijgt 93,52 procent van aandelen in handen na uitkoopbod

Ceo Michele Sioen tijdens een ontmoeting met de koning in 2018.©HATIM KAGHAT BELGA
Ceo Michele Sioen tijdens een ontmoeting met de koning in 2018.©HATIM KAGHAT BELGA
Redactie KW

Sihold, de investeringsmaatschappij van de familie Sioen, krijgt een belang van 93,52 procent van Sioen Industries in handen na het overnamebod op de textielgroep. De familie laat de voorwaarde om 95 procent van alle uitstaande aandelen te verwerven, vallen en heropent het bod voor aandeelhouders die er niet op ingingen.

Eind januari lanceerde de familie Sioen haar overnamebod op de gelijknamige textielgroep, waarvan het al 65,25 procent in handen had. Nadat beleggers vraagtekens hadden geplaatst bij het volgens hen te lage bod van 23 euro per aandeel, krikte Sihold het bedrag twee weken later op tot 27 euro.

Aandeelhouders hadden tot 26 februari om in te gaan op de initiële aanvaardingsperiode. Uiteindelijk tekenden de houders van ruim 5,4 miljoen aandelen in op het bod, ofwel bijna 81 procent van het totale aantal aandelen waarop het bod betrekking had, zo meldt Sihold dinsdag.

Als gevolg daarvan zal de familie Sioen 93,52 procent van de aandelen (bijna 18,5 miljoen) bezitten. “We zijn tevreden om te zien dat het bod gunstig werd onthaald – zowel door particuliere als institutionele aandeelhouders. Daarom laten we onze aanvankelijke voorwaarde, om 95 procent van alle uitstaande aandelen te verwerven, vallen”, zegt Michèle Sioen, vertegenwoordiger van Sihold en ceo van Sioen Industries.

De betaling van de biedprijs voor de aangeboden aandelen zal op 8 maart gebeuren. Aandeelhouders die niet intekenden, krijgen daar vanaf 10 tot en met 24 maart opnieuw de kans toe. “Aandeelhouders die tot hiertoe hebben afgewacht, krijgen op die manier alsnog de mogelijkheid om in te gaan op het bod”, aldus Michèle Sioen. “Onze doelstelling blijft ongewijzigd. Sioen is toe aan een volgende stap in haar levensloop en daartoe bevestigen wij onze intentie om over te gaan tot een integrale beursexit.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.