Familie Salomez viert 25ste verjaardag van café ‘t Hoekske in Geluveld

Sien Vanhee en Milan Salomez geflankeerd door (schoon)ouders Franky Salomez en Sylvia Verstraete. (foto ZB)
Redactie KW

25 jaar geleden openden Franky Salomez (50) en Sylvia Verstraete (49) café ‘t Hoekske op de hoek van de Zandvoordestraat in Geluveld. Sinds twee jaar zetten zoon Milan (25) en zijn vrouw Sien Vanhee de familietraditie verder. Het zilveren jubileum wordt op zondag 30 juni samen met de klanten gevierd.

Waar zich nu het café ‘t Hoekske bevindt, was er vroeger café De Dreve. De meeste inwoners zullen zich echter beter Marcella’s herinneren. Toen het café de deuren sloot, stond het gebouw lange tijd leeg en leek het café een stille dood te sterven. Even was er een nieuwe uitbater, maar die wist het café geen nieuw leven in te blazen. In 1994 kwam er een openbare verkoop en Franky Salomez en Sylvia Verstraete, die elkaar een jaar voordien het jawoord gaven, deden het hoogste bod.

Sylvia, die afkomstig was van Dadizele, had al enige ervaring want drie zussen baatten ook een zaak uit. De opening vond plaats op 23 juni 1994. Sylvia en Franky, die allebei erg sociaal zijn, maakten van het Hoekske een goed draaiende zaak. Café ‘t Hoekske werd de thuishaven van een dertiental verenigingen: van de vrije wielertoeristen over voetbalploegen en toneelgezelschap ‘t GAT tot een kaarters- en biljartclub. Een groot deel van het sociale leven van het Margarethadorp speelde zich dus af in ‘t Hoekske.

Vast werk ingeruild

Twee jaar geleden hielden Franky en Sylvia het voor bekeken. “Het wordt tijd voor iets anders”, klonk het toen. “Een drukbezet café brengt veel werk mee, maar we hebben het altijd graag gedaan en zullen de contacten missen.” Eerst waren ze van plan het café te verhuren of te verkopen. Maar toen stelde zoon Milan voor de zaak over te nemen.

Veel heb ik niet veranderd, ik blijf verder werken op de manier van mijn ouders – Milan Salomez

“Twee jaar eerder zou ik er nooit aan gedacht hebben om achter de tapkraan te staan. Ik studeerde logistiek management en had intussen vast werk. Maar toch wilde ik de kans niet laten schieten. Ik voelde me goed in ‘t Hoekske en ben er in opgegroeid, dus heb ik de stap gezet. Veel heb ik niet veranderd, ik blijf verder werken op de manier van mijn ouders. De klanten kende ik natuurlijk al en ook de clubs zijn gebleven. Spijt heb ik zeker niet, ik voel me goed in mijn vel en ben blij dat ik die beslissing nam. Ook mijn vrouw (het koppel trouwde deze week, red. ) voelt zich hier goed en dat is uiteraard supertof.”

25ste verjaardag

Hoe lang Milan en Sien ‘t Hoekske nog gaan openhouden, kunnen ze niet zeggen, maar één zaak staat als een paal boven water: café ‘t Hoekske zal nog lang het kloppend hart zijn van Geluveld. De 25ste verjaardag kon men niet zomaar laten voorbij gaan en daarom wordt iedereen op zondag 30 juni vanaf 11 uur op de parking van café ‘t Hoekske uitgenodigd. Daar kan genoten worden van een hapje en een drankje in de buitenbar op het ritme van de Mini Maxi Band.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier