Familie rouwt om overleden wielertoerist: “Ik weet niet hoe ik het zonder Mario zal redden”

Dinsdagochtend is Desselgemnaar Mario Garsy (49) om het leven gekomen tijdens een fietstochtje. In Dadizele belandde de man onder de aanhangwagen van een tractor. Fietsvriend Brecht D. zag alles gebeuren.

Mario Garsy laat een vrouw en een 16-jarige zoon achter. © BF

Mario Garsy (49) en zijn kameraad Brecht D. vertrokken dinsdagochtend vanuit het Waregemse voor een lange fietstocht. De twee vrienden reden richting Dadizele, maar daar liep het omstreeks 9.20 uur plots compleet verkeerd. Mario Garsy was er aan de kant van de smalle weg gaan fietsen om een 35-jarige landbouwer uit Wervik te laten passeren met zijn landbouwvoertuig en aanhangwagen. Bij het kruisen sloeg het noodlot echter toe. De Desselgemnaar verloor zijn evenwicht, viel naar links en belandde uiteindelijk met zijn hoofd onder de aanhangwagen van de voorbijrijdende tractor. Brecht D. zag alles gebeuren. Alle hulp kwam echter te laat. Mario Garsy stierf ter plaatse.

Mario Garsy laat een vrouw en zoon Gilles (16) achter. “Ik weet niet hoe ik het zonder hem zal redden. Mario was altijd positief, hij stond altijd klaar om mij te helpen. Hij was superlief. Ik kon me geen beter man inbeelden”, aldus zijn vrouw Nathalie. Mario Garsy was een ervaren wielertoerist. Zo beklom hij in het verleden al de Mont Ventoux. Na een hartoperatie was hij nu terug aan het opbouwen. “Zijn droom was om de Ronde te rijden.” Mario Garsy was ook een groot voetballiefhebber. Hij was supporter van Zulte Waregem.

WS Desselgem opnieuw in de rouw

Zoon Gilles voetbalt bij voetbalclub WS Desselgem. Die voetbalclub verloor deze week op drie dragen tijd twee bekende figuren. Afgelopen zondag stierf ex-trainer Filip Vervaecke op 54-jarige leeftijd. Hij werd onwel, ook al tijdens een fietstocht.

“Voor een club als de onze is dit twee keer in korte tijd een bittere pil om te slikken. Voor de getroffen families is dit natuurlijk nog des te zwaarder”, aldus voorzitter Tony Vandeghinste. Beide begrafenissen kunnen door de coronamaatregelen slechts in beperkte kring doorgaan. Via hun Facebookpagina betuigde de voetbalclub haar medeleven aan de getroffen families.

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.