Familie overleden man hoopt zijn katje snel terug te vinden

Redactie KW

Wie heeft Pitoe gezien? Het katje van amper zes maanden oud is sinds het overlijden van haar baasje verdwenen. “Het is het enige dat we nog van papa hebben. We zouden haar zo graag terugvinden”, zegt zijn dochter Vicky Debacker.

Guy François stierf zaterdag in zijn appartement in de Alfons Blommelaan in De Haan. De man had eerder covid gehad, en stierf wellicht aan de gevolgen daarvan. Hij overleed aan een bloedklonter in zijn hart. Het was de thuisverpleegster die hem zaterdagavond zowat tegelijkertijd met enkele familieleden aantrof.

“Toen we papa telefonisch niet konden bereiken, zijn we allemaal in de auto gesprongen om te gaan kijken. Want dat was niet normaal”, zegt dochter Vicky Debacker. “De thuisverpleegster was al aanwezig. Mijn zoon en schoondochter probeerden nog om papa te reanimeren, maar we waren te laat.”

Lievelingskat

Zes maanden geleden had Vicky haar vader een katje cadeau gedaan, Pitoe. De man kon wat gezelschap gebruiken, maar was niet goed te been. “Hij wou dus liever een kat dan een hond”, zegt Vicky. “Papa zag Pitoe ongelooflijk graag. Hij had lichtjes in haar kattenbak en aan de trap geïnstalleerd. Als ze passeerde, sprongen die aan. Ze had zelfs haar eigen kerstboom. Ze was rotverwend, maar hij hield enorm veel van Pitoe.”

Toen de familieleden zaterdag in het appartement toekwamen, viel het hen al op dat Pitoe er niet was. Ze hadden de deur van het appartement nochtans meteen gesloten. “Er is een lift in het gebouw. En de deur naar de trappenhal is loodzwaar. Die kan ze nooit zelf geopend hebben”, aldus Vicky. “En toch is ze weg. We hebben er absoluut geen idee van hoe ze buiten geraakt is. We hebben het appartement zelf ondertussen al volledig doorzocht. Ze zit nergens verstopt of zo.”

Verdwenen

Voor de nabestaanden betekent de dood van hun vader nu een dubbel verlies. Ze willen Pitoe dan ook heel erg graag terugvinden. “We moesten papa al afgeven. En nu blijkt ook dat hetgeen waar hij op het einde van zijn leven het meest mee bezig was, ook is verdwenen. We willen Pitoe echt terugvinden. Want we willen verder voor haar zorgen. Dat zou papa absoluut ook zo gewild hebben.”

Wie het katje heeft gezien of weet waar het zich bevindt, kan contact opnemen met Vicky via 0471 75 57 27. (TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.