Familie ontroostbaar na fataal ongeluk: “Mike was helemaal geen snelheidsduivel”

Margriet, Franky, Dennis en Jennifer zijn kapot door het overlijden van hun zoon en broer. © JRO
Redactie KW

Het noodlot sloeg toe voor de onfortuinlijke Mike Van Bommel (22) uit Oostende. Na een inhaalmanoeuvre met zijn motor kwam hij zondag tegen een verlichtingspaal terecht. Zijn ouders, broer en zus zijn ontroostbaar.

Zondag in de late namiddag kwam een motorrijder om het leven bij een zwaar ongeval in Bredene. De 22-jarige Mike Van Bommel verloor de controle over zijn stuur bij het inhalen van een voorligger. Zijn moeder is ontroostbaar. Snikkend doet ze haar verhaal.

“Mike was gek op motoren. Hij kocht zijn eerste motor in september vorig jaar”, vertelt ze. Kort na 17 uur reed Mike langs de Koninklijke Baan in Bredene in de richting van Oostende, gevolgd door zijn vriendin, die alles zag gebeuren. Om onverklaarbare reden nam hij de bocht niet, maar reed hij rechtdoor. Hij kwam tot stilstand tegen een verlichtingspaal in de berm naast de weg. Mike overleefde de klap niet. De hulpdiensten snelden nog ter plaatse maar voor Mike kon geen hulp meer baten. Hij was op slag dood.

Weer thuis

Margriet Goyens, de moeder van Mike is er het hart van in. “Mike verbleef lange tijd bij zijn ‘ome Frans’ in Limburg, waar ik oorspronkelijk geboren werd”, vertelt een huilende Margriet. “Hij zou er een opleiding volgen. Daarvoor moest hij zijn vriendin achterlaten in Oostende en dat viel hem zwaar.”

“In februari vorig jaar besloot hij uiteindelijk om zijn opleiding stop te zetten en terug naar Oostende te komen. Hij ging er samenwonen met zijn vriendin. Sinds 1 april kwam hij echter weer thuis wonen. Ik was zo blij. Amper drie weken later ben ik Mike voorgoed kwijt.”

Mike Van Bommel.
Mike Van Bommel.© repro JRO

“Ook stiefpapa Franky is er het hart van in. Mike beschouwde zijn stiefvader als zijn biologische vader. “Ik reed vroeger zelf met de motor, maar ook ik liet zo bijna het leven. Ik kwam met mijn motor bijna onder een vrachtwagen terecht. Daarop besloot ik om mijn motor te verkopen. Mike kende dus maar al te goed de gevaren van een motor. Ik heb hem zo dikwijls verwittigd”, zegt Franky.

We blijven met zoveel vragen zitten – Margriet Goyens

“Hij was ook helemaal geen snelheidsduivel”, pikt mama Margriet in. “Heeft hij de bocht verkeerd ingeschat? We blijven met zoveel vragen zitten. We weten alleen dat we Mike nooit meer zullen horen spreken. Nooit meer zullen kunnen vastpakken… (lange stilte). Och, wat mis ik Mike. Hij was een fantastische jongen. Een jonge, vrije, joviale flapuit die steeds in was voor een grapje. Hij was het zonnetje in huis.”

Goede band

Ondertussen is nog steeds niet duidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. “We weten nog steeds van niets. Kort na het ongeval begaven we ons nog naar de plaats van het ongeval. Het lichaam van Mike was er dan al niet meer. We weten voorlopig alleen dat Mike gestorven is aan een hersentrauma.”

De weg werd na het ongeval volledig afgesloten voor onderzoek.
De weg werd na het ongeval volledig afgesloten voor onderzoek.© JRO

“Dinsdag werd het lichaam van Mike vrijgegeven en mochten we hem bezoeken. Verschrikkelijk om je zoon daar te zien liggen. Ik weet niet hoe ik dit ga kunnen verwerken. Ook zijn broer Dennis (18) en zijn zusje Jennifer (10) zijn kapot van verdriet. Ook zij hadden een goede band met Mike. Ik moet er nu echter zijn voor hen, ze hebben mij meer dan ooit nodig nu”, aldus Margriet.

Afscheid nemen van Mike kan op dinsdag 23 april om 11 uur in de aula van uitvaartzorg Marote, Stuiverstraat 470. Op latere datum wordt de as van Mike in intieme kring uitgestrooid op de begraafplaats in de Stuiverstraat.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier