Familie Naert uit Beveren zag vakantie in Zuid-Frankrijk wegvallen

De tuin van de familie Naert is klaar voor een gezellige staycation. We zien v.l.n.r.: Marte, Anouchka Vlaminck, Lisa en Bert Naert. (foto SM)
Redactie KW

Tijdens de zomer is de familie Naert uit de Kouterweg normaal voor een tweetal weken terug te vinden in het zuiden van Frankrijk. Door het coronavirus blijven ze deze zomer thuis en genieten ze ten volle van hun prachtige tuin met zwembad.

Vakantie is meestal het moment om tijd met het gezin te spenderen bij de familie Naert. Papa Bert (45) werkt immers als managing director bij Kloeckner Metals Belgium – waarvoor hij ook twee dagen per week naar Nederland moet – en mama Anouchka Vlaminck (43) werkt op de juridische dienst van Sioen Industries. Daarnaast zet het koppel zich ook in voor de plaatselijke volleybalclub Bevo Beobank Roeselare, waar dochters Lisa (15) en Marte (11) wekelijks het beste van zichzelf geven. Corona zette alles echter even on hold.

“Bij ons op het werk hebben ze heel vroeg acties ondernomen tegen het coronavirus”, vertelt Bert Naert, die zelf een weekje voor de lockdown al thuiszat wegens ziekte. “Iedereen, met uitzondering van enkele cruciale diensten, moest meteen van thuis uit werken. Ondanks de versoepelingen komt nog altijd slechts 50 procent van het personeel terug naar de firma. Ikzelf trok nog geregeld naar Nederland, maar voor de rest zat ik ook thuis. En dat was best wel pittig. Doordat je thuiszit, blijf je precies in die werksfeer hangen. Het was moeilijker om het hoofd leeg te maken. En je klopt ook gemakkelijk meer uren.”

Wandelen en fietsen

“Om te ontspannen, zijn we veel gaan wandelen en fietsen. Ik ben zelfs vaak 10 kilometer gaan lopen, (lacht) tot ik een spierblessure opliep. En ik heb ook heel wat in de tuin gewerkt en wat groenten gekweekt. Maar het zwaarste was toch het sociaal leven dat wegviel. Onze dochters gingen vier keer per week volleyballen en wij zitten in het bestuur van Bevo. Het was toch even wennen toen dat uit de agenda verdween.”

“Tijdens de zomer gaan we altijd voor twee weken op vakantie richting Zuid-Frankrijk”, vervolgt de Bevernaar. “We hadden een gîte gehuurd in de buurt van Sorède, op een kwartiertje rijden van de Middellandse Zee. We hadden ons voorschot al betaald, maar hebben onze reservering verplaatst naar volgend jaar. Het is immers niet ver van de Spaanse grens en Catalonië, een oranje coronazone. We zijn ook geen vakantiemensen om aan het zwembad te liggen, maar gaan graag de omgeving verkennen. Dat risico wilden we nu niet nemen. Bovendien is vakantie bij ons gezin altijd het moment om wat tijd met elkaar te spenderen, maar de voorbije coronamaanden hebben we onverwacht veel tijd voor elkaar gehad. (lacht) We hebben elkaar voorlopig dus genoeg gezien. Marte is nog even terug naar school kunnen gaan, maar Lisa zit al al die maanden thuis.”

Daguitstapjes

“We opteren nu voor drie weken vakantie in eigen land en hebben snel nog enkele alternatieven gezocht voor onze dochters. Ze zijn begin juli al op kamp geweest met Chiro Nele naar Poperinge. Deze week trok Lisa met enkele vriendinnen nog op wakeboardkamp in Hoogstraten. Aanvankelijk ging ze met Kazou naar Italië, maar dat kamp werd geannuleerd. Voor Marte wacht in augustus nog een Kazoukamp naar Nederland. Zelf zullen we vooral daguitstapjes doen. Eens richting Cap Gris-Nez, Cap Blanc-Nez, Ardennen, Zeeuw-Vlaanderen… Veel hangt af van de inspiratie van het moment. En daarnaast genieten van heerlijke barbecues in de eigen tuin met vrienden. Ikzelf heb in het verleden enkele cursussen gevolgd en we zijn erop voorzien met een mooie barbecue en een buitenkeuken. We kokkerellen nu eenmaal graag.”

Communiefeest

“Wat de toekomst brengt, blijft afwachten. Hopelijk zijn we snel van het virus verlost. Normaal hebben we op 29 augustus de communie van Marte, als het dan nog mag plaatsvinden. Hoe groot zullen de bubbels dan mogen zijn? Ondertussen zijn we ook al volop bezig met de kledij van Bevo in orde aan het brengen. Normaal organiseren we enkele pasmomenten in de sporthal, maar nu moet dat allemaal per ploeg gebeuren. Daar kruipt ook heel wat meer tijd in. De vraag is nog maar of het seizoen van start zal kunnen en mogen gaan. En wat met de Bevo-stage voor U11 en U13 eind augustus in De Nieuwe Deure? We doen ons best om alles coronaproof te maken, maar het is voor niemand gemakkelijk in deze tijden.” (SM)

De favorieten

“Wij trekken graag met de fiets richting hoeve Ter Kerst in Hooglede. Een mooie streek om te vertoeven. En dan gaan we vaak een ijsje eten in de Bossneppe.”

“We gaan ook graag naar Brugge, een prachtige stad om in rond te slenteren met onder meer de reien. Ook het hinterland is er mooi.”

” Favoriete zomerbar? Beachbars hebben we al gedaan, maar een zomerbar nog nooit. Wel gaan we binnenkort eens naar Zomerstek, de zomerbar in en rond de serres van B&B Buytenshuys in Gits.”

“Als favoriete biertje kiezen we voor die van stadsbrouwerij De Poes uit Tielt! En als streekspecialiteit onze eigen barbecuegerechten.”

“Als het regent, kokkerellen we wat thuis en genieten we gastronomisch.”