Familie Huysentruyt neemt afscheid van Bomma in bomvolle kerk

In een emotionele mis werd afscheid genomen van Denise Creupelant. © foto TV
Redactie KW

In een bomvolle Sint-Catharinakerk in Kuurne werd zaterdag afscheid genomen van Denise Creupelant, mama van Piet Huysentruyt.

Net zoals afgelopen dinsdag, wanneer Denise Creupelant overleed, stapelden zich ook zaterdag weer wolken en regendruppels op aan de horizon van de Sint-Catharinakerk te Sente in Kuurne. Diezelfde kerk waar ze in 1958 het ja-woord gaf aan haar reeds overleden man Walter Huysentruyt, maar ook die kerk waar zoveel herinneringen aan verbonden waren. De regendruppels die gezapig naar beneden kletterden, waren wellicht druppels van verdriet en ongeloof maar des te meer ook druppels van geluk voor wat Denise haar medemensen heeft bijgeleerd.

In een emotionele mis werd afscheid genomen van Denise Creupelant.
In een emotionele mis werd afscheid genomen van Denise Creupelant.© foto TV

De kernwoorden die verbonden werden aan haar waren met eenvoud te sieren en werden in de kerk gesymboliseerd met zes kaarsen: Liefde, Leven, Licht, Geloof, Hoop en Dankbaarheid. Allemaal te noteren met een hoofdletter want elk familielid trok er zich aan op. De basis voor deze afscheidsdienst is gelegd, de kaarsen liggen aan, de deuren werden gesloten en met uitzondering van fluisterende wind werd het muisstil onder de rouwenden.

Piet Huysentruyt nam als laatste het woord. “Bomma, je was gekend van Oostende tot in Hulste, van Malmedy tot in Charleroi. Bomma, we zijn wie we zijn door liefde en genegenheid. Ik geef u op alle vlakken 10/10 maar voor sfeer en gezelligheid geef ik u een 100/10”.

De mis werd ter afscheid afgesloten met een staande ovatie.

(TV – foto’s TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier