Familie Hoflack bewerkt land met Bertha, een Belgisch trekpaard

Op de foto zien we Patrick met Bertha. We zien ook de jeugdige toeschouwers Gitte, Siebe en Thijme Van Daele.©Robert Barthier
Op de foto zien we Patrick met Bertha. We zien ook de jeugdige toeschouwers Gitte, Siebe en Thijme Van Daele.©Robert Barthier
Redactie KW

Wanneer Patrick Hoflack uit Langemark met zijn Belgisch trekpaard Bertha aan het werk is, kan hij steevast op heel wat bekijks rekenen.

Patrick en zijn familie, die een zaak in tuinaanleg en -onderhoud runnen, hebben een grote passie voor dieren en paarden in het bijzonder. Met Bertha bewerkt Patrick onder meer een stukje grond in de Poelkapellestraat van wijlen Daniël Vierstraete. “Al mijn hele leven heb ik een passie voor paarden”, vertelt Patrick. “Zo heb ik springpaarden en pony’s. Ik was 17 of 18 jaar toen ik mijn eerste ritten te paard maakte. De appel viel ook niet ver van de boom. Onze zoon Stive werd enkele jaren geleden nog Belgisch jumpingkampioen.”

Geen pesticiden

“In mijn tuinzaak in Langemark kweken we ook kerstbomen en daar is het verhaal van het Belgisch trekpaard begonnen. We zetten Bertha in om het onkruid tussen de rijen kerstbomen weg te schoffelen. Zo moeten we geen pesticiden gebruiken en behouden we gezonde grond. Hiermee krijgt het Belgisch trekpaard opnieuw een toekomst”, klinkt het.

“Ik heb eerst het lange gras gemaaid, dan de grond geëgd en gras gezaaid en daarna het zaaisel ingerold. Als ik met mijn paarden het land omwoel of bewerk, heb ik steeds heel wat bekijks langs de drukke Poelkapellestraat. Het is plezant om voortgetrokken te worden door Bertha, zittend op de rol”, lacht Patrick. (RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.