Familie en vrienden nemen massaal afscheid van Johan Vannoote

De aula van Uitvaartcentrum Cornelis was veel te klein om alle aanwezigen een stoel te geven. © RB
Redactie KW

In de aula van Uitvaartcentrum Cornelis in Diksmuide werd maandagmorgen afscheid genomen van Johan Vannoote (66), ex-politie-inspecteur en gemeenteraadslid van Langemark-Poelkapelle. Op het einde dankte Johan via een zelf opgenomen videoboodschap iedereen die hem na aan het hart lag, gevolgd door een warm applaus.

De aula van Uitvaartcentrum Cornelis in Diksmuide was veel te klein om alle aanwezigen een stoel te kunnen geven. Zo’n 800 familieleden, vrienden en kennissen kwamen er afscheid nemen van Johan Vannoote. De voormalige politie-inspecteur overleed vorige week dinsdag na een slepende ziekte. Sinds vorig jaar zetelde hij voor N-VA in de gemeenteraad van Langemark-Poelkapelle. Schepen Dominique Cool nam het woord tijdens de afscheidsplechtigheid. “Je zag de mensen graag, heel graag”, sprak hij Johan toe. “Je was de sociale man die het welvoelen in onze groep verzekerde, zoals je ook als politieman erover waakte dat onze bewoners zich goed zouden voelen in onze gemeente. Je cijferde je ziekte weg, omdat je begaan was met iedereen, behalve jezelf.

Schepen Dominique Cool nam het woord tijdens de afscheidsplechtigheid.
Schepen Dominique Cool nam het woord tijdens de afscheidsplechtigheid.© RB

“Zulke zoals jij, Johan, zulke maken ze er niet veel meer. Ondanks je ziekte wilde en zou je nog eens alle bewoners bezoeken eind 2018. Tijdens de verkiezingen kreeg onze ploeg een mooi resultaat en jij het mooiste van allemaal. ”t Is de schoonste dag van mijn leven’, zei je ons. Telkens je kon, kwam je nog naar de gemeenteraad, want je wou er graag bij zijn. Johan, bedankt voor alles. We gaan u missen en geen klein beetje.”

Formidabele kerel

Oud-collega en vriend Jean-Pierre Wydooghe verwoordde het als volgt: “Wat Johan betekende voor de maatschappij, grenst aan het ongelooflijke. Hij heeft dag en nacht gewerkt en gesleurd voor de medemens. Johan was een formidabele kerel. Als men ergens de woorden van onvervangbaar en onmisbaar uitspreekt, dan was Johan zo iemand.”

Tijdens de dienst kwamen ook Johans jongste kleinkind Bo en zijn schoonzoon Rendy aan het woord. “Hoe graag je ook met ons op reis ging, nu moet je deze laatste reis alleen doen”, klonk het. “Maar weet wel dat er aan de overkant iemand op je wacht. Hoe moeten we nu verder zonder jou? Wat zullen we jou missen.” De dienst werd afgesloten met een afscheidsvideo die Johan nog zelf opgenomen had. Daarna volgde een daverend applaus. Een ellenlange rij vrienden bracht vervolgens nog een laatste groet aan de man die het sociale leven en de liefdadigheidswerken in de regio kleurden. (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier