Familie en vrienden nemen afscheid van Wevelgemnaar Joren Touquet

Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Een laatste reis, waardig voor de partner, zoon, broer en topsporter die Joren was. De overvolle Sint- Hilariuskerk van Wevelgem toonde wat woorden niet konden beschrijven. Een laatste groet aan de erg geliefde wielrenner. Vrienden, familie, collega-wielrenners, koersdirecteurs of mensen uit Joren’s entourage kwamen er allemaal hun laatste groet betuigen.

Twee weken geleden werd Joren, tijdens zijn vakantie met familie op Tenerife, geheel onverwacht uit het leven gegrepen. De plotse gebeurtenis laat familie en vrienden met heel wat vragen achter, waarbij het “waarom” de sterkste is. Tijdens de tekst, geschreven en gelezen door een moedige Elisabeth Vermeersch (Joren’s partner), werd die vraag luidkeels gesteld. Waarom Joren? Het was een tekst die door merg en been sneed, het gemis en het verdriet waren in de kerk bijna proefbaar en de emoties werden niet onderdrukt.

Ook de ouders van Joren blijven met heel wat vragen achter. “Jullie hadden net een huis gekocht, jullie hadden een mooie toekomst voor jullie en op die dag in juni werd dit alles aan iedereen ontnomen”.

De tekst van Jelle en Bieke, Joren’s broer en schoonzus, liet niemand onberoerd. Jelle keek reikhalzend uit naar de geboorte van hun kleine spruit. “Het samensteken van de babymeubels, het leren rijden op de koersfiets met nonkel fiets of het rotverwennen van onze kleine telg. Het zijn dingen die allemaal zijn verdwenen” klonk het met een stevige krop in de keel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier