Familie en vrienden nemen afscheid van verongelukte landbouwer: “We zullen allemaal vechten voor je vrouw, kind en boerderij”

Redactie KW

Veel vrienden en kennissen kwamen zaterdag in Langemark-Poelkapelle hun medeleven en steun betuigen aan de familie van Bert Vanoverberghe (26), die op zijn hoeve verongelukte.

Een doedelzakspeler begeleidde de kist van Bert doorheen de mensenmassa in de kerk van Poelkapelle. Onbeschrijflijk was het verdriet van Tine, zijn vrouw en moeder van hun ongeboren kindje, van de ouders, die onlangs de hoeve aan hem toevertrouwden, en van de vele aanwezige familieleden, vrienden en kennissen. “Woorden schieten tekort voor dit verlies”, sprak de priester. “Wij zoeken naar woorden om uiting te geven aan onze gevoelens van onmacht, verbijstering en gemis.”

Bert was amper 17 toen zijn vader ziek werd en hij de ouderlijke hoeve mee recht moest houden. “Hij was trots dat hij die verantwoordelijkheid kon nemen. Vader en zoon vormden jarenlang een hecht duo. Marc kon altijd op zijn zoon rekenen en na de overname kon Bert altijd op zijn vader rekenen.”

Familie en vrienden nemen afscheid van verongelukte landbouwer:

Op zijn 16de werd Bert lid van KLJ Langemark. “Daar ontstond onze bende”, vertelden enkele vrienden. “We hebben veel leute gemaakt en samen mooie momenten beleefd. Bert en Tine konden enorm goed samenwerken en boerden goed. Kijk maar naar die mooie vruchten op het veld na zo’n moeilijk jaar. Bert verlangde naar zijn zoontje of dochtertje, hij zou een super papa geweest zijn. En plots wordt alles afgenomen. Waarom toch? Jullie verdienen dit echt niet. Bert, we beloven dat we zeer goed voor Tine en jullie kindje zullen zorgen. We zien je graag en gaan je enorm hard missen. Dikke knuffel, de vriendjes.”

Familie en vrienden nemen afscheid van verongelukte landbouwer:

De moeder van Bert liet haar tekst voorlezen: “Toen we de eerste echo van jullie kindje zagen, rolden de tranen over onze wangen van blijdschap. Op die fatale dinsdag werd je zomaar van ons weggerukt. Zonder een woord of glimlach. Lieve jongen, weet dat we allemaal voor je vrouw, kind en boerderij zullen vechten. Zoals je het zou gewild hebben. Ooit komt er een dag, waarop we misschien weer glimlachen. Die lach zal voortvloeien uit een mooie herinnering aan jou. Je mama.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier