Familie en vrienden nemen afscheid van Sarah Huyghe: “Vraagtekens voor de rest van ons leven”

Na de plechtigheid werden ballonnen opgelaten.© TP
Na de plechtigheid werden ballonnen opgelaten.© TP
Redactie KW

Nadat de 21-jarige studente Sarah Huyghe werd teruggevonden in de Zwitserse bergen, konden familie en vrienden woensdag afscheid nemen in haar thuisstad Ieper. Na de plechtigheid werden buiten ballonnen opgelaten.

“Lieve Sarah, het is onwezenlijk: na een lange reis hebben we jou voor de laatste maal hier binnen de kring gebracht van je geliefden. Twee weken terug ben je totaal onverwacht uit ons leven verdwenen”, klonk het tijdens de plechtigheid.

Sarah werd omschreven als geliefd, vertrouwd, bruisend vat vol uitdagingen en een vrolijke spring in ’t veld. “Iemand die met ons heeft geleefd, die heeft gelachen met haar mooie brede glimlach, maar ook heeft geweend. We kunnen haar warmte haast nog voelen, haar stem klinkt ons nog in de oren, haar beeld staat gebeiteld in ons geheugen voor de rest van ons leven. Ondanks haar jonge leeftijd is het levensboek van Sarah wel een boeiend en heel dik boek geworden.”

Sarah liep school in de Ieperse Heilige Familie en het atheneum, waarna ze een opleiding volgde tot veiligheidsagente. “Een nieuwe jeugddroom kwam de kop opsteken: leerkracht worden. Ze volgde een cursus om in het buitenland les te geven en ging op kot in Brugge. In haar vrije tijd was ze een duizendpoot, die geen enkele uitdaging uit de weg ging. Ze leerde het skateboarden van haar broers, later trotseerde ze de golven van de zee in haar favoriete surfclub en ze beoefende de pracht van het snowboarden in de Ice Mountain in Komen.”

Graag op reis

De jonge vrouw ging graag op reis. “Eens op eigen benen, werden de koffers gepakt om met vrienden nieuwe bestemmingen te ontdekken. Sarah haalde soms aan dat ze het liefst een camionette wou kopen om zo de wereld rond te trekken. Ze was ook niet bang om de handen uit de mouwen te steken. Ontelbare keren hielp ze moeder in het eetcafé in Ieper en vader in de bakkerij in Komen. Daarnaast werkte ze in de horeca en in de Delhaize was ze een vertrouwd gezicht.”

Een paar weken geleden wou Sarah wat rust opzoeken. “Met haar autootje ondernam ze de rit richting Zwitserland. Een lange reis, maar Sarah was een plantrekker en ze kon dit. Ze bracht haar familie op de hoogte dat ze veilig ter plaatse was. De eerste dag genoot ze op haar snowboard, de volgende dag bewonderde ze de prachtige natuur. Er werd een mooie wandeling gemaakt door het bos.”

Vraagtekens

“Op 18 mei maakte de zon plaats voor de maan. Sindsdien gaf de maan geen geheimen meer prijs. Sarah was spoorloos. Er werden met man en macht verschillende zoekacties ondernomen. De familie reisde af naar Zwitserland om mee te helpen zoeken. Daar werd Sarah op 22 mei levenloos aangetroffen bij een bergrivier. Vraagtekens die de kop opsteken voor de rest van ons leven”, klonk het nog tijdens de plechtigheid.

“Het doet ons pijn. Zoveel ongeloof, te veel verdriet, maar we beloven om net zoals jij te blijven kijken naar het wonder van de maan, wat ons verbindt in alle mooie herinneringen. Slaapwel Sarah. Tot ziens. We vergeten je nooit en missen je zo. Bedankt voor alles, en weet één ding: tussen maan en zon schitteren alleen maar sterren.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier