Familie en vrienden nemen afscheid van Katty De Jaeger, die verongelukte in Langemark

Redactie KW

In de aula van Uitvaartcentrum Logghe in Kortemark werd vanmorgen afscheid genomen van Katty De Jaeger. Ze kwam vorige week donderdag om het leven bij een ongeval in Langemark. Katty was lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst in Langemark-Poelkapelle.

Katty De Jaeger kwam op donderdagavond 9 januari om het leven na een tragisch ongeval in de Klerkenstraat in Langemark. Ze botste met haar auto op een duiker en kwam meters lager in de gracht terecht. Enkele brandweermannen die toevallig voorbijkwamen vonden het wrak, maar voor Katty kon geen hulp meer baten. In de aula van Uitvaartcentrum Logghe namen familieleden, vrienden en kennissen vanmorgen afscheid van Katty. Aangepaste muziek en beelden toonden de mooie momenten van Katty. Meermaals zag men haar als bezige bij op het scherm. Zo hielp ze mee aan de Dolle Dinsdagstoet in Madonna en ze was ook betrokken bij liefhebbersvoetbalploeg FC Transvaal.

Groot verlies

Frank Gheeraert, haar werkgever, nam het woord tijdens de afscheidsplechtigheid. “Soms stopt de wereld heel plotseling met draaien en ben je al je woorden even kwijt”, vertelde hij. “Ongeloof en intens verdriet overvallen je. Toen we vernamen dat Katty overleden was, leek het allemaal zo onwerkelijk. Gedurende meer dan twee jaar heeft ze een bijzonder actieve en betrokken rol gespeeld in de ontwikkeling van onze onderneming.”

Open VLD-voorzitter Laurent Hoornaert nam het woord.
Open VLD-voorzitter Laurent Hoornaert nam het woord.© RB

“Wij kijken terug op een intensieve samenwerking en zullen nu moeten leren leven met dit grote verlies. In die tijd hebben we haar leren kennen als een zeer open, betrokken en sociaal persoon met liefde voor haar werk. Katty was een toffe collega en vriendin, die altijd bereid was iedereen met raad en daad bij te staan. We zijn dankbaar voor alles wat ze voor ons betekend heeft, voor alle leuke momenten die wij met elkaar hebben gedeeld. De vele leuke momenten en anekdotes die wij hebben meegemaakt zullen we in de toekomst blijven koesteren.”

Plichtsbewust

Op de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 stond Katty De Jaeger op de tiende plaats van Tope 8920. Ze zetelde sindsdien in het bijzonder comité voor sociale dienst. Open VLD-voorzitter Laurent Hoornaert had het zijn afscheidswoord vooral over de kennismaking met haar via de politiek. “De ervaring die ze vroeger opdeed in Leke en Diksmuide deelde ze met ons. Vooral bij de redactie van ons kiesprogramma tekende ze voor het nalezen en corrigeren van die teksten. Toen ik haar eind 2018 vroeg om lid te worden van het bijzonder comité voor de sociale dienst heeft ze niet lang getwijfeld. Want ze kon daarin echt haar engagement ten dienste stellen van de gemeenschap. Ik weet dat die rol haar op het lijf geschreven was. Ze deed dit dan ook bijzonder graag én heel plichtsbewust.” Katty De Jaeger laat een partner en een dochter achter. (RB)

Familie en vrienden nemen afscheid van Katty De Jaeger, die verongelukte in Langemark
© RB

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.