Familie Claeys-Verhelst stapt virtueel rond de maan tijdens lockdown

Naast de kinderen zijn ook hun mama Paula Verhelst en haar 13 kleinkinderen Gerlinde, Sofie, Hannelore, Laura, Jozefien, Hadewig, Frederik, Felix, Willem, Theo, Lodewijk, Pieter-Jan en Francis sportief bezig in het project Moonwalk met Moma Verhelst. (foto aksentfotografie)
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Samen met Paula Verhelst, stammoeder van de familie Claeys-Verhelst, gingen kinderen Sabine, Bernard, Martine en Brigitte en de 13 kleinkinderen de uitdaging aan om tijdens de lockdown de omtrek van de maan af te stappen, te fietsen of te lopen. Het idee kwam van dochter Sabine.

“We zijn een heel hechte familie en zien elkaar vrij veel. Vermits dit nu niet kan, wilde ik iets organiseren dat toch ons samenzijn wat aanwakkert”, vertelt Sabine Claeys. “Omdat we allemaal nogal sportief zijn, kwam ik op het idee om samen de 10.916 kilometer omtrek van de maan onder de voeten te krijgen. Dat kan door te stappen, te fietsen of te lopen. Natuurlijk wel met de nodige veiligheidsmaatregelen.”

De Moonwalk met Moma Verhelst ging op maandag 30 maart van start. “Intussen zitten we al aan 10.095 kilometer. We hebben samen 2.289 kilometer gewandeld, 1.245 kilometer gelopen en 6.561 kilometer gefietst”, somt Sabine op.

Kilometervreters

“Hoewel we elkaar niet beconcurreren, wil ik toch recordhouders tot nu toe vermelden. Zo heeft Jan al 1.000 kilometer gefietst, heeft loper Yannick al meer dan 300 kilometer in de benen en wandelde Jens al 320 kilometer. Zelfs onze mama Paula van 84 jaar neemt gretig deel en stapte al 38 kilometer”, geeft Sabine een pluim aan haar moedige mama. “De Moonwalk is niet alleen voor ons volwassenen een uitdaging, maar betekent ook een pauze voor de jongeren die aan het studeren zijn. Zo komen ze regelmatig eens uit hun kot.”

“Tijdens de verlengde weekends werd er uiteraard nog meer gesport. Nog een 1.600 kilometer te gaan en we bereiken als familie onze doelstelling. Om iedereen te motiveren en op de hoogte te houden pas ik elke zondag de stand van zaken aan in een Excel-bestand en stuur ik dit naar iedereen door. Iedereen van ons blijft in zijn of haar bubbel, maar we missen elkaar wel. Zeker ons mama, maar die wordt heel goed verzorgd door onze zus Brigitte. Met onze grootse uitdaging hebben we gelukkig toch een gevoel van samenhorigheid.” (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier