Familiale Wandel-Mee-Dag langs landelijke wegen

V.l.n.r.: Myriam Maelfait, Marleen Desplenter en Inge Cosaert. Patricia Vervaeke ontbreekt op de foto. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De organisatieraad van de Sportraad Harelbeke nodigt je uit voor een familiale Wandel-Mee-Dag op zondag 21 november. De herfstwandeling loopt door Bavikhove, Hulste en een stukje Ooigem. Je kan kiezen tussen 5 of 10 kilometer.

De Sportraad Harelbeke bestaat uit twee raden: de adviesraad en de organisatieraad. “Adviseren gaat van aanbevelingen en adviezen tot suggesties”, zegt Inge Cosaert als voorzitter van de organisatieraad. Zij vormt een team met Marleen Desplenter, Myriam Maelfait en Patricia Vervaeke. Zo organiseren zij de jaarlijkse sportshow in het voorjaar, een petanquetornooi in de zomer en de scholenveldloop. “Ook adviseren we, zoals bijvoorbeeld bij de eerste organisatie van een triatlon, dit op insteek van Michaël Vannieuwenhuyze, directeur Sportdienst Harelbeke.”

Bavikhove en Hulste

“Er zijn natuurlijk nog andere evenementen, zoals het Joggingcriterium, een speciale sportdag voor mindervaliden en volgend jaar een tweede Sportbeurs”, aldus Marleen. “We kijken ook uit dat er voldoende recreantensport is”, vult Myriam aan.

De familiale Wandel-Mee-Dag op zaterdag 21 november loopt langs de landelijke wegen van Bavikhove en Hulste. “We zijn samen op prospectie gegaan met de fiets en al wandelend. We hebben mooie hoekjes en landschappen (her)ontdekt”, luidt het bij de dames.

Verrassing

De wandelingen zijn uitgepijld. De wandelaar heeft de keuze tussen 5 of 10 km. Inschrijven kan op 21 november tussen 13 en 15 uur in de cafetaria van de sporthal in Bavikhove, Vlietestraat 25. Voor de 10 kilometer kan je inschrijven tot 14.30 uur. De cafetaria is de startplaats en de aankomst. “Vroeger startten we allemaal samen maar daarmee werden de snelle wandelaars gehinderd door de minder snelle”, aldus Inge.

Deelname kost 2,5 euro en is gratis voor -12-jarigen. Een wegbeschrijving en een gewone consumptie zijn inbegrepen. “We willen nog meegven dat we ook een verrassing hebben voor de deelnemers.” Meer info kan je vinden via sportdienst Harelbeke, 056 733 460. Let wel: de organisatie is verplicht om met het Covid Safe Ticket (CST) te werken. Het ticket moet samen met de identiteitskaart getoond worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.