Fakkeltheater in Antwerpen blijft gesloten tot en met 31 augustus

Naar aanleiding van de beslissingen van de Veiligheidsraad rond Covid-19 heeft het Antwerpse Fakkeltheater beslist om gesloten te blijven tot en met 31 augustus 2020. Het Fakkeltheater zal tot en met 31 augustus 2020 gesloten blijven.

Sam Verhoeven gaf uitleg over het jaarprogramma. © PADI

Ondanks de versoepeling van de maatregelen is het voor de culturele sector nog heel onduidelijk wanneer er terug gespeeld mag worden. Het Fakkeltheater is geenszins voorzien om te kunnen voldoen aan de richtlijnen van de 1,5 meter afstand. Producent Het Achterland heeft afgelopen weekend eveneens beslist om de zomerkomedie “Den Hippodroom” met een jaar uit te stellen naar de zomer van 2021. “Sinds 13 maart 2020 wordt er niet meer gespeeld in het Fakkeltheater en het voltallige personeel is momenteel technisch werkloos. De beslissing om gesloten te blijven tot eind augustus is een zware beslissing maar, gezien de omvang van de huidige crisis, de enige verantwoorde”, laat Het Fakkeltheater weten. Iedereen die in het bezit is van tickets zal – in de loop van de komende weken – per mail of telefoon gecontacteerd worden door het Fakkeltheater. Het theater vraagt met aandrang om niet zelf contact op te nemen. Tickethouders zullen gratis omgeboekt worden naar een voorstelling naar keuze of zullen een voucher aangeboden krijgen ter waarde van het bedrag van hun tickets. Deze vouchers blijven onbeperkt geldig. Deze crisis is een mokerslag voor elke sector, ook de culturele sector wordt hard getroffen. U kan – geheel vrijblijvend – theatermakers steunen door geen voucher of omboeking te vragen. Alle kleine beetjes kunnen helpen om deze crisis te overleven. Het Fakkeltheater stelt alles in het werk om – als de maatregelen het toelaten – op 1 september 2020 de deuren terug te openen.

Sam Verhoeven (rechts) van het Fakkeltheater, samen met zijn echtgenoot Michaël Zanders, afkomstig uit West-Vlaanderen.
Sam Verhoeven (rechts) van het Fakkeltheater, samen met zijn echtgenoot Michaël Zanders, afkomstig uit West-Vlaanderen.© PADI

Gezien de omvang van deze crisis heeft het Fakkeltheater beslist om géén seizoensbrochure uit te brengen. In de plaats komt er op 3 augustus 2020 een krantje uit met het aanbod van het theater. Wel staan reeds verschillende voorstellingen in voorverkoop op de website. De ticketshop is nog steeds telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 11 tot 17 uur. Ook via de website kan je terecht voor het online boeken van uw tickets. Vanaf maandag 11 mei 2020 opent de ticketshop opnieuw in de Hoogstraat 12 te Antwerpen. De ticketshop zal gesloten zijn van 29 juni tot en met 2 augustus 2020. U kan dan enkel via de website tickets bestellen. (PADI)

Meer info vindt u via de Facebookpagina van het Fakkeltheater of viawww.fakkeltheater.be

Voor meer relevante informatie, zie ook Appartement te koop in Antwerpen

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.