Vorige week waren al drie vennootschappen van Thomas Cook België, samen goed voor 75 werknemers, failliet verklaard.

Het was de bedoeling om met de vierde vennootschap, Thomas Cook Retail België, een doorstart te realiseren. Die vennootschap was met 501 medewerkers verantwoordelijk voor de Neckermann-winkels en Thomas Cook-shops.

CEO Jan Dekeyser had eind vorige week aan de vakbonden gezegd dat er tegen vandaag/maandag 5 miljoen euro moest worden gevonden, maar dat is dus blijkbaar niet gelukt.

Directie bevestigt einde

De directie van Thomas Cook Retail België bevestigt maandagnamiddag dat de boeken worden neergelegd. "Ondanks zeer intensieve gesprekken met verschillende partijen tot het laatste ogenblik was er jammer genoeg geen akkoord over de noodzakelijke kortetermijnfinanciering", zegt ze in een persbericht.

Er was nochtans interesse van meerdere touroperators, hoteluitbaters en investeringsmaatschappijen, zowel uit binnen- als buitenland om Thomas Cook Retail Belgium volledig of gedeeltelijk over te nemen. Maar omdat er geen akkoord werd bereikt over de benodigde 5 miljoen euro, eindigt de poging tot doorstart. "De tsunami die door het faillissement van de Thomas Cook Group (de Britse moedergroep, red.) werd veroorzaakt, bleek te groot."

(BELGA)

Vorige week waren al drie vennootschappen van Thomas Cook België, samen goed voor 75 werknemers, failliet verklaard.Het was de bedoeling om met de vierde vennootschap, Thomas Cook Retail België, een doorstart te realiseren. Die vennootschap was met 501 medewerkers verantwoordelijk voor de Neckermann-winkels en Thomas Cook-shops.CEO Jan Dekeyser had eind vorige week aan de vakbonden gezegd dat er tegen vandaag/maandag 5 miljoen euro moest worden gevonden, maar dat is dus blijkbaar niet gelukt.De directie van Thomas Cook Retail België bevestigt maandagnamiddag dat de boeken worden neergelegd. "Ondanks zeer intensieve gesprekken met verschillende partijen tot het laatste ogenblik was er jammer genoeg geen akkoord over de noodzakelijke kortetermijnfinanciering", zegt ze in een persbericht. Er was nochtans interesse van meerdere touroperators, hoteluitbaters en investeringsmaatschappijen, zowel uit binnen- als buitenland om Thomas Cook Retail Belgium volledig of gedeeltelijk over te nemen. Maar omdat er geen akkoord werd bereikt over de benodigde 5 miljoen euro, eindigt de poging tot doorstart. "De tsunami die door het faillissement van de Thomas Cook Group (de Britse moedergroep, red.) werd veroorzaakt, bleek te groot."(BELGA)