Faillissement Thomas Cook speelt Zedelgemse winnaar van VRT-spelshow parten

Selattin tussen Siel, Florian, Astrid en vader Geert. Zij hebben thuis enorm mee geleefd tijdens de finale, terwijl mama Suzy Lehouck en vriendin Marie Missinne de finale en de emotionele overwinning in levende lijve meemaakten. © a-BC
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Selattin Defevere voelde zich enkele maanden terug nog de koning te rijk, toen hij tot winnaar van het spel Homo Universalis, een rubriek van het tv- programma Iedereen Beroemd, werd uitgeroepen. De jongeman mocht een jaar lang reizen maken via Thomas Cook voor een waarde van 18.000 euro. Het faillissement van deze touroperator gooit nu echter roet in het eten: hij verliest wellicht een reiswaarde van zo’n zesduizend euro.

De 18-jarige Zedelgemnaar Selattin Devefere toonde zich weken aan een stuk bijzonder pienter en behendig in het televisiespel Homo Universalis, een onderdeel van het bekende VRT-programma Iedereen Beroemd. Eén na één speelde hij zijn tegenstanders naar huis in deze spannende afvallingsrace. Tot hij uiteindelijk werd uitgeroepen als winnaar van het spel en zich dus dé Homo Universalis mocht noemen.

De prijs die hij in de wacht sleepte was niet min: een jaar lang reizen maken via Thomas Cook voor een waarde van 18.000 euro. De jongeman was zo vrijgevig om daarvan 6.000 euro te verdelen onder de tweede en derde kandidaat in de rangschikking. Er schoot dus nog 12.000 euro over en Sellatin maakte samen met zijn vriendin een mooie reis naar Singapore en naar Bali, in één beweging. “Ergens halverwege september wilde ik via het reiskantoor van Neckerman in Torhout (Neckerman behoort tot de Thomas Cook groep, red.) dan een nieuwe reis boeken. Ik zou er samen met mijn broer en twee zussen op uit trekken. Dus ik stuurde een mail naar het reisbureau ,maar ik kreeg maar geen antwoord”, vertelt Selattin.

“Dat vond ik al vreemd. Toen ik in de media vernam over het faillissement van Thomas Cook heb ik opnieuw een mail gestuurd met de vraag of het misschien daarom was dat ik geen antwoord kreeg, en wat de gevolgen zouden zijn voor mijn verdere reizen. Daarop kreeg ik een antwoord van een dame die daar werkt die zei dat ze zich bij haar chef zou moeten informeren…”

Vervelende situatie

“Verder heb ik daar dan geen uitsluitsel meer over gekregen, vanuit dat kantoor. Ik veronderstel overigens dat het intussen al gesloten is. De VRT heeft dan wel spontaan een mail naar mij gestuurd met de melding dat ze erg verveeld zaten met de situatie en dat ze zouden proberen een oplossing te zoeken, maar evident zou het dus niet zijn.”

Selattin had in principe nog een reiswaarde van 6.000 euro te goed, maar of hij daar nog iets van zal zien is nog maar de vraag. “Ik hoop dat er via de VRT misschien toch nog iets uit de bus komt. Misschien een eenmalige reis of een stukje cash terugbetaling. Ik zou al tevreden zijn als er toch een geste wordt gedaan“, stelt Selattin. “Maar ik blijf wel positief: zowel het spel zelf als de mooie reis die ik heb kunnen maken zijn prachtige ervaringen geweest. Dat kunnen ze me alvast niet meer afpakken!”