"Aan allen die nu al maanden de sociale media overspoelen met grafieken, interpretaties, meningen over een al dan niet adequaat coronabeleid en de ernst of mortaliteit van de pandemie. Onze realiteit is de volgende: vandaag vrijdag 23 oktober, verzorgen wij in ons ziekenhuis 86 patiënten met Covid-19, waarvan 9 op intensieve zorgen. Wij zijn hiermee ruimschoots over onze opnamepiek van de eerste golf en wij zijn nog maar in het begin", schrijft Wim Bruyneel op zijn Facebookpagina.

A tous et toutes qui inondent depuis des mois les m?dias sociaux avec des graphiques, interpr?tations, opinions sur...

Geplaatst door Wim Bruyneel op Vrijdag 23 oktober 2020

"Als dit zo verdergaat, verwachten we binnen een week 150 à 160 opgenomen patiënten. Alle niet dringende of niet noodzakelijke ingrepen zijn uitgesteld en geloof me zelfs niet alle kankeringrepen zijn dringend. De dringende ingrepen worden geprogrammeerd in 2 (!) zalen in plaats van 10, met een minimale bestaffing. Extra bijkomende, soms levensbedreigende urgenties moeten daar dan nog eens tussen geprogrammeerd worden."

Soms zie je op het eerste zicht nog redelijke gezonde mensen op een half uur tijd letterlijk grijs worden en sterven

"Dat het met de mortaliteit van het Covid-19 virus "nogal meevalt", heeft vooral te maken met het feit dat tot nu toe de ziekenhuizen niet geïmplodeerd zijn. Covid-19 patiënten vragen een zeer arbeidsintensieve zorg. Soms zie je op het eerste zicht nog redelijke gezonde mensen op een half uur tijd letterlijk grijs worden en sterven.

Wij staan nu op de rand van de implosie. Wat dat betekent heeft men in Italië en Spanje gezien. Wij zullen dus op bepaalde ogenblikken extreem moeilijke keuzes moeten maken en dat zullen wij dan ook doen."

"Wat jullie voor ons kunnen doen is afstand houden, een masker dragen als afstand houden niet kan, de handen wassen en zo weinig mogelijk mensen zien. Een avondklok is geen uitnodiging tot feesten in de privésfeer en een quarantaine is geen vakantie. Wie niet overtuigd is, kan niet meer komen kijken in ons ziekenhuis, tenzij als patiënt."

"Aan allen die nu al maanden de sociale media overspoelen met grafieken, interpretaties, meningen over een al dan niet adequaat coronabeleid en de ernst of mortaliteit van de pandemie. Onze realiteit is de volgende: vandaag vrijdag 23 oktober, verzorgen wij in ons ziekenhuis 86 patiënten met Covid-19, waarvan 9 op intensieve zorgen. Wij zijn hiermee ruimschoots over onze opnamepiek van de eerste golf en wij zijn nog maar in het begin", schrijft Wim Bruyneel op zijn Facebookpagina."Als dit zo verdergaat, verwachten we binnen een week 150 à 160 opgenomen patiënten. Alle niet dringende of niet noodzakelijke ingrepen zijn uitgesteld en geloof me zelfs niet alle kankeringrepen zijn dringend. De dringende ingrepen worden geprogrammeerd in 2 (!) zalen in plaats van 10, met een minimale bestaffing. Extra bijkomende, soms levensbedreigende urgenties moeten daar dan nog eens tussen geprogrammeerd worden.""Dat het met de mortaliteit van het Covid-19 virus "nogal meevalt", heeft vooral te maken met het feit dat tot nu toe de ziekenhuizen niet geïmplodeerd zijn. Covid-19 patiënten vragen een zeer arbeidsintensieve zorg. Soms zie je op het eerste zicht nog redelijke gezonde mensen op een half uur tijd letterlijk grijs worden en sterven. Wij staan nu op de rand van de implosie. Wat dat betekent heeft men in Italië en Spanje gezien. Wij zullen dus op bepaalde ogenblikken extreem moeilijke keuzes moeten maken en dat zullen wij dan ook doen.""Wat jullie voor ons kunnen doen is afstand houden, een masker dragen als afstand houden niet kan, de handen wassen en zo weinig mogelijk mensen zien. Een avondklok is geen uitnodiging tot feesten in de privésfeer en een quarantaine is geen vakantie. Wie niet overtuigd is, kan niet meer komen kijken in ons ziekenhuis, tenzij als patiënt."