Facebookpagina Bruisend Middelkerke krijgt iedere maand 30 nieuwe leden

Eric Vandewalle (moderator), Pascal Bolle (beheerder), Ward Bruggeman (weerman) en Syl Covemaeker (moderator). © LC
Paul Bruneel

Afgelopen week stond de teller van het ledenaantal van de facebookpagina Bruisend Middelkerke op 13.412 leden. Een jaar geleden werd de kaap van de 10.000 overschreden, wat betekent dat er iedere maand zo’n 30 nieuwe leden de weg vinden naar deze bruisende pagina.

Die werd in 2012 opgestart door de ex-krak van KW Pascal Bolle. De pagina kwam eigenlijk op een nogal eigenaardige manier tot stand. Pascal Bolle: “Ik moest door enkele rugoperaties mijn job bij de gemeente stopzetten en zocht een manier om mijn tijd nuttig te besteden. Ik ben dan gestart met deze facebookpagina, met als doel zowel de inwoners als de toeristen in te lichten over alles wat reilt en zeilt in de gemeente, maar dan wel met een positieve boodschap. Die is blijkbaar blijven nazinderen en op vandaag hebben we een ledenaantal waarvan ikzelf nooit had durven dromen”, geeft Pascal Bolle mee.

Een zee van informatie

Naast de grote diversiteit aan informatie die te vinden is op Bruisend Middelkerke wordt nu ook regelmatig uitgepakt met een wedstrijd of een poll. Onlangs werd gezocht naar een nieuwe slogan. Paul Horemans zorgde voor de meest populaire slagzin met ‘Welkom op de facebookpagina Bruisend Middelkerke… een zee van informatie’. “We hebben ook een fotowedstrijd over Middelkerke georganiseerd en de winnaar werd Magalie Hamerlinck uit Rumbeke. Zo zie je maar dat onze leden van overal komen. De prijzen worden uitgereikt op 10 april tijdens een benefietavond ten voordele van de zwerfkatjes van Middelkerke in De Branding in Middelkerke” zegt Pascal. Hij kan ondertussen rekenen op twee moderators, Eric Vandewalle en Sylvie Covemaecker en een vaste weerman Ward Bruggeman.

Wat is dan de oorzaak van het succes? “De pagina’s worden nauwlettend in het oog gehouden en pure reclame staan we niet toe. Wij steunen wel graag mensen die evenementen organiseren om dit kenbaar te maken en zorgen ook voor heel wat nuttige informatie”, besluit Pascal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier