Facebookgroep ‘Ge zit nen echten Heulenoare’ verwelkomt 6.000ste lid

De Facebookgroep ‘Ge zit nen echten Heulenoare’ bereikte onlangs de kaap van de 6.000 leden. Precies op kerstdag werd de 80-jarige Jozef Vanfleteren als 6.000ste lid verwelkomd.

Jozef Vanfleteren: “Het is mijn neef Thomas die mij ingeschreven heeft.”© Kurt De Schuytener
Jozef Vanfleteren: “Het is mijn neef Thomas die mij ingeschreven heeft.”© Kurt De Schuytener

Voormalig landbouwer en handelaar Jozef Vanfleteren woont in de Moorseelsestraat. Het was zijn neef Thomas die de geboren en getogen Heulenaar inschreef. “Opdat nonkel een beetje op de hoogte zou blijven van wat er reilt en zeilt in Heule”, zegt hij. Jozef zelf is anders geen grote computerfanaat. “Veel ben ik er niet mee bezig”, zegt hij. “Eigenlijk vul ik liever sudoku’s in.”

Verdrievoudigd

De Facebookpagina ontstond in 2014 en was een initiatief van frituuruitbaatster Cathy Bucket. In 2017 werd de kaap van 2.000 leden gerond. De laatste drie jaar is het aantal leden dus nog verdrievoudigd.

“Dit is echt veel als je ziet dat de groep van Groot Kortrijk ‘maar’ iets meer dan 10.000 leden telt”, zegt Noël Maes, die samen met Andy Bucket nu een van de beheerders van de pagina is.

“Je zou denken dat we nu toch stilaan aan het plafond zitten, maar er komen nog elke dag leden bij. Of de pagina tijdens de lockdowns meer bekeken werd, is moeilijk te zeggen, maar er zijn wel opvallend veel nieuwe leden bijgekomen.”

Nieuwe leden moeten altijd op enkele vragen antwoorden waarbij ze bevestigen dat ze in Heule wonen of ten minste een band hebben met de Tinekesgemeente. De beheerders ‘aanvaarden’ hen dan. Hetzelfde gebeurt met leden die een bericht willen plaatsen. Commerciële berichten en berichten die geen band hebben met Heule, worden niet geplaatst.

Infokanaal

‘Ge zit nen echten Heulenoare’ is een Facebookgroep van en voor Heulenaars vol nostalgie met grappige anekdotes, foto’s uit de oude doos van Heulse verenigingen of families.

Maar daarnaast is het ook een infokanaal geworden met het laatste nieuws en weetjes over Heule. Zo blijven de Heulenaars op de hoogte van wat er in hun gemeente gebeurt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.