Ezelsweekend moet Kuurnenaren alternatief bieden voor Ezelsfeesten

Het Ezelsweekend vindt plaats in het eerste weekend van oktober. © BRU
Redactie KW

Dinsdagavond heeft de gemeente Kuurne zijn activiteiten bekend gemaakt die dit jaar de Ezelsfeesten moeten vervangen. De grote festiviteiten die gepland stonden dit jaar, naar aanleiding van de 60ste verjaardag van die Ezelsfeesten, werden echter verschoven naar volgend jaar.

Samen met het evenementenbureau Comemotion uit Zwevegem heeft de gemeente op diverse plaatsen kleinschalige evenementen voorbereid. “De Ezelsfeesten zijn een vast begrip binnen Kuurne”, vertelt schepen van Feestelijkheden Johan Bossuyt. “Daarom wilden we het eerste weekend van oktober niet zomaar laten voorbij gaan. Gezien de nog steeds geldende maatregelen was het echter niet evident om iets te organiseren. De grote festiviteiten naar aanleiding van de 60ste editie schoven we door naar volgend jaar, maar in plaats daarvan organiseren we een Ezelsweekend.”

Registratie verplicht

“Wie een van de activiteiten wil meepikken die we plannen tijdens het eerste weekend van oktober moet echter registreren. Wie dit niet doet, komt er niet in. Daarnaast zal de Koningin Elisabethstraat en de Kerkstraat dat weekend verkeersvrij worden gemaakt en omgevormd tot koopstraat, waarbij de lokale handelaars hun koopjes zullen aanbieden. Ook hier zal nauw toegezien worden dat de nodige afstand bewaard blijft.”

Mondmasker verplicht

Ook de gebruikelijke foorkramers zijn dat weekend welkom in Kuurne, al zullen deze dit jaar een plaatsje krijgen op parking Vlaskouter. “Wie de kermis wil bezoeken, zal niet zomaar tussen de diverse attracties kunnen kuieren”, gaat evenementencoach Stijn Verstraete verder. “We voorzien immers een registratiesysteem dat per tijdsslot 150 personen toelaat op de kermis. Ook voor alle andere evenementen zoals Ezelgem Live. Wie het Ezelsweekend bezoekt, zal ook verplicht een mondmasker moeten dragen.” (BRU)

Wie het volledige programma van het ezelsweekend wenst na te lezen, kan terecht op www.kuurne.be/ezelsweekend. Daarnaast krijgen alle Kuurnenaren eveneens dit weekend een nieuwsbrief in de bus met alle details in van het Ezelsweekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier