Eyfke Rouyre (17) doet een gooi naar kroontje van Miss West-Vlaanderen

Eyfke Rouyre is een van de 14 finalistes voor de verkiezing van Miss West-Vlaanderen. © BRU
Redactie KW

Eyfke Rouyre is amper 17, bruist van het dans- en zangtalent en studeert humane wetenschappen aan het Guldensporencollege afdeling Kaai. Haar gedrevenheid zorgde ervoor dat ze dit jaar besloot zich kandidaat te stellen voor de verkiezing van Miss West-Vlaanderen en met succes gezien ze tot de 14 finalistes behoort die het mogen opnemen tegen elkaar tijdens de finale in Plopsaland met als inzet het kroontje van Miss West-Vlaanderen.

Door Nico Speleers

Eyfke Rouyre is meteen de jongste kandidate dit jaar die meedingt naar het kroontje van Miss West-Vlaanderen. Stiekem droomt Eyfke ervan ook dit kroontje te mogen opzetten en zo een finaleticket te kunnen bemachtigen voor Miss België.

“Het was vooral mijn moeder die mij stimuleerde om deel te nemen aan de verkiezing van Miss West-Vlaanderen”, zegt de Kuurnse met Congolese roots, “In het verleden liet ik al een fotosessie maken en van kindsbeen af is mijn grootste hobby dans en zang, al wordt dit laatste al generaties lang doorgegeven in onze familie. Hopelijk volstaan al deze talenten samen met mijn gedrevenheid om een plaatsje in de top drie te verzilveren van Miss West-Vlaanderen, al zie ik mijn deelname aan deze verkiezing eerder als een avontuur dat niet elk meisje van mijn leeftijd kan meemaken.”

Bezeten door dansen

Eyfke verhuisde een zestal jaar terug richting Kuurne, nadat ze voordien in Kortrijk woonde. Sinds de leeftijd van drie jaar is ze bezeten door dansen. Of het nu jazz, modern, hiphop of ballet is, Eyfke doet het. Ze heeft trouwens ook het hart op de juiste plaats, zo gaat ze geregeld als vrijwilligster aan de slag tijdens kampen georganiseerd door Joetz, de kinder- en jongerenbeweging van het ziekenfonds Bond Moyson dat zeer actief is op het vlak van gezondheidsvoorlichting- en opvoeding naar kinderen en jongeren toe.

“Ik droom ervan om ooit model te kunnen worden, al moet je natuurlijk steeds met je beide voeten op de grond blijven staan en daarom zou een job als kinderpsycholoog mij ook wel kunnen boeien”, gaat de sympathieke Eyfke verder die tijdens de vakantie een vakantiejob uit oefent bij Lunch Garden.

“Vorig jaar nam ik nog deel aan de selecties van Top Model, maar helaas zonder succes. Wat ik daaruit geleerd heb, kan ik nu alvast aanwenden voor mijn deelname aan de verkiezing tot Miss West-Vlaanderen. In totaal 220 meisjes schreven zich dit jaar in om deel te nemen aan de voorselectie van Miss West-Vlaanderen. Dat ik tot de 14 finalistes behoor, is voor mij op zich al een overwinning, al smaakt het natuurlijk naar meer en als je weet dat de inzet eerst het kroontje is van Miss West-Vlaanderen dat je zo een plaatsje verzekerd in de finale van Miss België dan ga je daar toch voor 100 procent voor, niet?”

SMS sturen

In de aanloop naar de finale van Miss West-Vlaanderen kan je Eyfke steunen door een SMS-bericht te sturen met daarin de vermelding MWV 08 naar het betaalnummer 6665. Je kan haar belevenissen in aanloop naar deze finale ook volgen via haar facebookprofiel ‘Miss West-Vlaanderen 2020 kandidate 08 Eyfke Rouyre’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier