Extra verkeersmaatregelen aan Vrije Basisschool Moen

De nieuwe verkaveling komt recht tegenover de speelplaats van de lagere school. © GJZ
Redactie KW

De omgevingswerken van een nieuwe verkaveling in de Processieweg in Moen zijn gestart. Die verkaveling komt net over de speelplaats van de Vrije Basisschool op Moenplaats.

Er werd nu samen met de school, de aannemer en de gemeente een verkeersplan opgesteld die zeker al tot de kerstvakantie van kracht is. Samen met de werken zal ook het wegdek van de Processiestraat en de stoep langs de speelplaats aangepakt worden. Voortaan zal de speelplaats enkel nog via het afgebakende voetpad langs Moenplaats en Processieweg, toegankelijk zijn. Met de fiets moet men ook via dit pad, maar doorwandelen tot de fietsstelplaats.

De Processieweg wordt ter hoogte van de school trouwens afgesloten voor alle doorgaand verkeer, dus ook voor voetgangers en fietsers, in beide richtingen. Het werfverkeer zal altijd via de Kapellestraat rijden. De doorgang van schoolgaande kinderen is dus langs deze kant verboden. Ook de schoolrij richting Kapellestraat stapt via Moenplaats.

Directeur Peter vanden Bulcke vraagt ook om bij het afzetten en ophalen van de kinderen zoveel mogelijk de parking op Moenplaats te gebruiken en de schoolomgeving zo snel mogelijk te verlaten. Iedere leerling en leerkracht betreedt, moet trouwens ook een fluohesje dragen.

(GJZ-foto GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier