Extra subsidie voor ‘t Capellehof

© (Foto JS)
Redactie KW

De gemeente ontvangt van de provincie een subsidie van 25.000 euro voor de inrichting van de binnenkoer van ‘t Capellehof. De subsidie kadert binnen het project ‘Beleef West-Vlaanderen’. De subsidie zal gebruikt worden voor het plaatsen van onder andere fietsenstallingen en banken in ‘t Capellehof.

Ondertussen is de eerste fase van het grote project in het centrum van Rollegem-Kapelle afgerond. De voorbije periode werden de daken onder handen genomen. “Binnenkort starten we de tweede fase op. Daarbij staat de renovatie van de dwarsschuur en de stalvleugel op het programma”, aldus schepen van Patrimonium Geert Dessein (CD&V/VD). De gemeente hoopt die tweede fase eind volgend jaar af te ronden. “Door de coronacrisis merken we wel dat we 70.000 euro meer kosten hebben. Gelukkig hebben we net een mooie subsidie van 147.968,66 euro ontvangen van Vlaams minister van Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA).” Het toekomstige ‘t Capellehof, dat in de toekomst plaats biedt voor onder andere de sociale organisaties ‘t Ferm en Mariënstede, zou normaal gezien in 2024 helemaal af zijn.

Lidgelden jongeren gedeeltelijk terugbetaald

In het kader van het relanceplan betaalt de gemeente Ledegem een deel van de lidgelden van jongeren terug, die aangesloten zijn bij een jeugdvereniging of een vereniging met een jeugdwerking. De gemeenteraad boog zich over het reglement. “Het lidgeld voor verenigingen en hobby’s van de kinderen neemt vaak een grote hap uit het gezinsbudget. Door gezinnen te stimuleren om te blijven investeren in de vrijetijdsbeleving van hun kinderen, helpen we ook de jeugdverenigingen vooruit”, aldus schepen Greta Vandeputte (CD&V/VD). Bij lidgelden lager dan 100 euro betaalt de gemeente 10 euro terug. Vanaf 100 euro krijgt men 20 euro. De terugbetaling gebeurt onder de vorm van een Ledegembon, die per post wordt verstuurd. De terugbetalingen kunnen gecumuleerd worden voor een kind dat in meerdere jeugdwerkingen ingeschreven is. De gemeente voorziet in totaal 23.000 euro in haar budget.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.