Extra speelplezier op Blankenberge strand

© WK
© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Stad Blankenberge zorgde bij de reeks nieuwe versoepelingen ook voor enkele leuke nieuwe speeltoestellen op het strand. Een groot combinatietoestel waar kinderen naar hartenlust kunnen klimmen, klauteren en glijden garandeert alvast heel wat speelpret.

Daarnaast zorgen een speeltoestel in de vorm van een zwevende auto en een zandspeelcombinatie voor het nodige fantasiespel bij de iets jongere kinderen.

“Uit een bevraging in het kader van COVID-19, kwam uit de antwoorden naar voor dat kinderen het strand een hele leuke plek vonden om te vertoeven de afgelopen periode. Het strand is en blijft een bijzondere troef waarmee we moeten uitpakken als badstad. Bovendien was het al enige tijd geleden dat er nog nieuwe speeltoestellen werden aangekocht voor Speelberge, onze speelpleinwerking die tijdens de zomermaanden plaatsvindt op het strand”, zegt schepen voor Jeugd Nadia Cloetens (N-VA).

De nieuwe speeltoestellen zullen telkens tussen maart en oktober op het strand geplaatst worden. “Buiten de openingsuren van de speelpleinwerking mogen ze door iedereen vrij gebruikt worden. Zo kunnen alle kinderen optimaal genieten van dit extra speelplein”, klinkt het nog.

(WK)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.