Extra rijstroken moeten files op N58 doen afnemen

De aanleg van twee extra rijstroken moet de huidige files doen verdwijnen.©Picasa Luc Vanthuyne
De aanleg van twee extra rijstroken moet de huidige files doen verdwijnen.©Picasa Luc Vanthuyne
Redactie KW

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) maakt voor dit jaar 4,5 miljoen euro vrij voor de ontdubbeling van een deel van de drukke expresweg N58 in Geluwe.

De wegwerkzaamheden die op de planning staan omvatten een stuk expresweg van 1,9 km lang tussen de op- en afrit van de A19 en de tweede rotonde aan de Ringlaan richting Menen. Tijdens de spitsuren op weekdagen staat er op dat deel altijd een lange file. Nu zijn er twee rijstroken, straks worden dat er vier. De onteigening van de landbouwgronden nodig voor de verbreding, vond lang geleden al plaats.

De rotonde in de Menenstraat op het kruispunt met de N58 wordt vervangen door een kruispunt met verkeerslichten. Op die manier moet het verkeer vlotter verlopen. De fietstunnels langs de huidige rotonde blijven wel bestaan.

Turborotonde

Wat verderop in de richting Wervik wordt de rotonde op de kruising met de Ringlaan omgevormd tot een zogenaamde turborotonde, waarbij je voor het oprijden al de juiste rijrichting moet kiezen.

Op vraag van de provincie en het stadsbestuur van Wervik en Menen wordt onderzocht of er twee nieuwe fietstunnels nodig zijn in het verlengde van de Koekuitstraat en langs de Reutelbeek.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) gaf deze stand van zaken na een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.