Extra postbus op komst na verdwijnen krantenwinkel in Brugse binnenstad

Pol Van Den Driessche hecht veel belang aan de nabijheid van postbussen. “Het treft namelijk honderden mensen en ook veel senioren”, meent hij. (foto DC)©Davy Coghe Davy Coghe
Pol Van Den Driessche hecht veel belang aan de nabijheid van postbussen. “Het treft namelijk honderden mensen en ook veel senioren”, meent hij. (foto DC)©Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Gemeenteraadslid Pol Van Den Driessche (N-VA) vraagt dat er opnieuw een postbus én liefst ook een postpunt komt in de Katelijnestraat. “Nu de krantenwinkel met ook postservice daar weg is, moeten de buurtbewoners immers al een heel eind lopen”, klinkt het. BPost laat intussen weten dat er in januari terug een postbus komt.

Vorige week kon u in deze krant lezen dat de krantenwinkel in de Katelijnestraat, ter hoogte van het Ankerplein, de deuren voorgoed heeft gesloten. Bij de winkel was ook een postpunt, waar de diensten van BPost – zoals brieven versturen en pakjes afgeven en afhalen – werden verleend. Gemeenteraadslid Pol Van Den Driessche (N-VA) noemt het verdwijnen van deze service nu een groot verlies voor de buurt. “Hierdoor zit nu het hele gebied tussen en met inbegrip van Katelijnestraat, Nieuwe Gentweg, Gentpoortstraat en Gentpoortvest zonder brievenbus of postpunt in de nabijheid”, zegt het gemeenteraadslid. “Dat treft honderden mensen, waaronder nogal wat senioren die graag nog eens een brief of kaartje schrijven. Zeker in deze kerst- en nieuwjaarstijd. Ook een groep jongeren kiest bewust voor deze vorm van communicatie. Ik houd er trouwens zelf ook nog steeds aan om kerst- en nieuwjaarskaartjes op de post te doen. Dat is toch veel mooier en warmer dan wensen overmaken via digitale weg.”

Oplossing in januari

Van Den Driessche schreef de Brugse directie van BPost aan met de vraag om in de buurt van deze nu gesloten winkel toch minstens een postbus te installeren. ‘Ik meen dat u daartoe ook gehouden bent,vermits de beheersovereenkomst stelt dat er in stedelijke gebieden hooguit op vijfhonderd meter een postbus moet zijn en volgens mijn metingen is dat voor een pak Bruggelingen in die omgeving niet het geval’ , zo schreef Van Den Driessche aan de lokale directie van BPost.

Het raadslid kreeg intussen nog geen antwoord, de vraag werd dan ook maar recent gesteld, maar wij legden ons oor al even te luisteren bij de nationale woordvoerster van BPost, waar men al bekend bleek met de vraag van het raadslid. “Er zal in de loop van de maand januari op die locatie een mooie torenpostbus (het klassieke model in gietijzer, red.) geplaatst worden. Eerder stond er lange tijd zo’n postbus, maar die werd weg genomen wegen beschadiging”, zegt Veerle Van Mierlo van BPost. “Dat is alvast al een positieve wending”, reageert Van Den Driessche als we hem het nieuws melden.

“Al is het jammer dat dit maar in januari kan. Destijds heb ik nog geprotesteerd toen die postbus werd weggenomen en toen wees men op de mogelijkheden van een postpunt in de krantenwinkel vlakbij. Toch denk ik dat het belangrijk is dat er in die buurt ook een postpunt komt voor de behandeling van postpakjes. Nu is het dichtste afhaalpunt voor mensen uit die buurt, en ook voor waar ik woon, de winkel van Chez Fernand in de Breidelstraat, tussen de Markt en de Burg. Dat is toch behoorlijk ver…” (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier