Extra patrouilles in Knokke-Heist om Nederlands horecatoerisme in kaart te brengen

© MM
Redactie KW

De politie van Knokke-Heist gaat de komende dagen extra patrouilles inzetten in het uitgaansleven om te controleren of er plots massaal veel Nederlands de horeca in de kustgemeente komen bezoeken. Op zich is dat niet verboden, maar het gemeentebestuur wil de situatie nauwlettend in het oog houden.

“Als de gezondheid van onze inwoners in het gedrang dreigt te komen, zullen we doortastend optreden”, zegt schepen Anthony Wittesaele.

Nederland besliste enkele dagen geleden om in een ‘lockdown light’ te gaan, waardoor de horeca volledig dicht gaat. In Knokke-Heist, dat vlak aan de grens ligt, bereiden ze zich dan ook voor op de eventuele gevolgen. “We gaan de komende dagen extra mensen inzetten om controles uit te voeren in de horecazaken”, bevestigt korpschef Steve Desmet. “Verbieden kunnen we de Nederlanders niet. Het is vooral de bedoeling om een beeld te krijgen van wat de gevolgen zijn van de sluiting bij onze noorderburen.

Geen grenscontroles

Grenscontroles zoals bij het begin van de coronacrisis, komen er vooralsnog niet. Omdat Nederland verstrengde maatregelen invoert, zou het in principe aan hen moeten zijn om die in te voeren indien gewenst. “Maar het is dus niet de bedoeling dat mensen uit Zeeuws-Vlaanderen hier plots massaal iets komen drinken”, zegt de korpschef. “Als we Nederlanders opmerken, gaan we ze aanspreken met de vraag vanwaar ze komen en wat hun intenties zijn. We zullen ze ook duidelijk wijzen op de maatregelen die bij ons van kracht zijn.” Problemen zoals afgelopen zomer , worden voorlopig niet verwacht. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier