Extra maatregelen in WZC Ter Linden na corona-uitbraak

Sinds de corona-uitbraak in WZC Ter Linden in Veurne is het aantal besmettingen nog gestegen: 28 bewoners en 13 medewerkers hebben intussen positief getest. Er is ook een bewoner overleden. Daarom nam de directie extra maatregelen.

Directeur Delphine Lemahieu.© Myriam Van Den Putte
Directeur Delphine Lemahieu.© Myriam Van Den Putte

De besmettingen zijn in vier van de zes residenties terug te vinden. Eén residentie is zwaar getroffen. Daar wordt alles op alles gezet om de broeihaard te bestrijden. Eén residentie is nu volledig uitgerust als cohorteafdeling om besmette patiënten in op te vangen. Gezonde bewoners van die residentie verblijven nu op een andere plaats. Besmette bewoners van andere residenties blijven in hun eigen kamer.

Geen bezoek meer

Deze corona-uitbraak heeft intussen ook al een slachtoffer geëist. Het voorbije weekend is een bewoner overleden aan het virus. Op donderdag 31 december ondergaan alle medewerkers en de bewoners die tot nu negatief hebben getest een nieuwe test. Het gaat om medewerkers en bewoners op residenties waar een besmetting werd vastgesteld. Het woonzorgcentrum wil met de resultaten alle veiligheidsmaatregelen optimaal instellen om verdere besmettingen te voorkomen.

“Het bezoek wordt tot 2 januari opgeschort”, zegt directeur Delphine Lemahieu. “We zijn er ons absoluut van bewust dat het opschorten van het bezoek tijdens de eindejaarsdagen een harde noot is om te kraken. De directie vraagt aan familieleden om telefonisch contact te laten verlopen in de namiddag, zodat onze medewerkers in de voormiddag voldoende tijd hebben om de bewoners te verzorgen. Het woonzorgcentrum voorziet ook videocontacten via Skype , zodat bewoners en familieleden elkaar kunnen zien en spreken.”

Alles op alles

“Spijtig genoeg gebeurt nu hetgeen waarvoor we vorige maandag hebben gevreesd”, klinkt het bij Guido Hoste, schepen van welzijn. “We doen er alles aan om deze situatie onder controle te houden. De medewerkers zetten alles op alles voor de bewoners. Ons medeleven gaat uit naar de bewoner die helaas de strijd heeft verloren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.