Extra lokale coronamaatregelen verlengd

Burgemeester Eddy Lust. © MPM
Redactie KW

De extra maatregelen, die de stad Menen bovenop de richtlijnen, uitgevaardigd door het Nationaal Overlegcomité, nam, worden verlengd tot en met 2 december. Dat heeft het schepencollege beslist.

Burgemeester Eddy Lust: “De besmettingscijfers in Menen blijven de op 3 na slechtste van West-Vlaanderen. Bovendien moeten we ook rekening houden met de heropstart van de scholen begin deze week en de mogelijke impact daarvan. Voorzichtigheid blijft dus geboden. Nog even op de tanden bijten en het komt goed.”

De aanvullende maatregelen hebben betrekking op verschillende sectoren. Zo zijn alle evenementen in Menen, Lauwe en Rekkem tot en met 3 januari verboden. Alle georganiseerde groepsactiviteiten en reguliere werkingen van verenigingen (jeugd, sport, cultuur…) zijn eveneens verboden, ook die voor min 12-jarigen.

Samenscholingen

Er geldt een mondmaskerplicht voor wandelaars in de bebouwde kom en binnen aangeduide, afgebakende zones op het openbaar domein voor iedereen vanaf 12 jaar. Alle winkels moeten dicht om 20 uur. In de bibliotheek kunnen alleen materialen afgehaald worden.

Leerlingen van het secundair onderwijs wordt aangeraden om ‘s middags op school of thuis te eten: eten op het openbaar domein wordt ten strengste afgeraden. Samenscholingen op het openbaar domein zijn sowieso verboden.

Academie

De maatregelen worden, in functie van het Nationaal Overlegcomité van 27 november, geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd. “Onze politiediensten blijven strikt controleren op de naleving van deze maatregelen”, stelt burgemeester Lust nog.

De Academie voor Beeld, Muziek & Woord Stad Menen blijft tot en met 6 december uitsluitend afstandsonderwijs aanbieden. In overleg met de besturen van Wervik en Wevelgem is deze beslissing ook van toepassing in de vestigingsplaatsen in de buurgemeenten, dus ook op het grondgebied Wervik en Wevelgem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier