Extra grote terrassen blijven permanent staan in Kortrijk

Aan de verlaagde Leieboorden vond je deze zomer een extra groot terras. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Het terrassenplan XXL van de Kortrijkse schepen van Economie Arne Vandendriessche, was oorspronkelijk bedoeld om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. Wegens groot succes werd nu besloten om de terrassen ook na de crisis te laten zoals ze zijn.

Het Terrassenplan XXL van Stad Kortrijk voorzag uiteindelijk zo’n 264 horecazaken van een extra groot terras. Bijna 100 anderen konden op eigen terrein uitbreiden. Bedoeling was dat alle terrassen eind augustus naar hun oorspronkelijke formaat terug zouden keren.

Maar positieve reacties van klanten en uitbaters zorgden eerder al voor een verlenging tot het einde van het jaar. Deze week werd dan besloten dat de terrassen permanent mogen blijven staan zoals ze nu zijn.

Ook de terrastaks, die eerder al afgeschaft werd, wordt niet opnieuw ingevoerd. Er komen wel nog enkele aanpassingen om de terrassen de winter door te helpen. De stad zal daarvoor een oproep lanceren naar horecazaken die een overkapping of een tent willen voorzien.

Kerstmarkt en kermis

Ondertussen beloofde schepen Vandendriessche ook al voorzichtig dat er een kerstmarkt zal komen in Kortrijk. Al zijn er nog geen concrete plannen en hangt veel af van de evolutie van de coronacijfers in de komende maanden.

Wel zeker is dat er komend weekend, het eerste van september, tijdens de braderie voor het eerst weer een kermis zal staan in Kortrijk. Het Schouwburgplein wordt op zaterdag en zondag omgetoverd tot een speelparadijs voor de allerkleinsten met eendjeskramen en mini-botsauto’s. Het is de eerste keer sinds het begin van de crisis dat weer weer een kermis naar Kortrijk komt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier