Extra coronamaatregelen in Oostrozebeke blijven van kracht tot 5 april

De scholen in Oostrozebeke gingen op slot door het hoge aantal besmettingen in de gemeente.© Julien Cluyse
De scholen in Oostrozebeke gingen op slot door het hoge aantal besmettingen in de gemeente.© Julien Cluyse
Redactie KW

Het aantal positieve coronatesten in Oostrozebeke is gestaag aan het dalen. De gemeente kende twee weken geleden een opstoot in de besmettingscijfers maar sindsdien dalen de cijfers gestaag. De gemeente besloot nu om de huidige extra, lokale coronamaatregelen wat langer aan te houden, tot en met 4 april.

In het kader van de corona-uitbraak besloot de burgemeester om alle georganiseerde sport- en vrijetijdsactiviteiten te verbieden tot en met 30 maart en de twee scholen in het centrum te sluiten. Ondertussen is de piek van meer dan 130 besmettingen achter de rug en zijn er nu nog een zestigtal. Intussen wordt er verder coronaveilig getest in de sporthal.

Aangezien de cijfers in Oostrozebeke gunstig evolueren, doch nog niet gedaald zijn tot op het toelaatbare niveau, worden de lokale maatregelen nog verlengd t.e.m. zondag 4 april 2021.

Telefooncampagne

Vanaf maandag 5 april gelden dan opnieuw enkel de federale maatregelen. Dit betekent dat de Tsjakakampen in Oostrozebeke kunnen doorgaan, kinderopvang de Wiemkers weer hun deuren mogen openen en georganiseerde sportactiviteiten opnieuw kunnen opstarten vanaf die datum.

Tot slot besliste het gemeentebestuur ook om te starten met een telefooncampagne om 75-plussers en sociaal kwetsbaren te bereiken. (CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.