Extra chauffeurs bij MMC

Op de foto herkennen we v.l.n.r. Zittend: Greet De Roo (burgemeester), Katrien Ally, Linda Wyckstand ( schepen sociale zaken). Staand: Pedro Verschoore, Willy Verstraete en Patrick Desplenter.
Redactie KW

De Minder Mobielen Centrale van het OCMW kende onlangs een mooie uitbreiding met vier extra chauffeurs.

Minder Mobielen Centrale is een dienst aangeboden door het OCMW. Het doel is om verplaatsingsmogelijkheden aan te bieden aan mensen met een laag inkomen en een beperkte mobiliteit. De dienstverlening haalt de mensen uit hun sociaal isolement. Het gaat hier vaak om oudere mensen, mensen met een handicap, of mensen met een laag inkomen die geen wagen bezitten en zich geen taxi kunnen veroorloven. De ritten die aangevraagd worden door de leden van de MMC’s zijn vaak bestemd voor familiebezoek, boodschappen, een kappersbezoek, een bezoek aan de dokter of voor administratieve zaken in het gemeentehuis.

De leden vragen de ritten 48 uur op voorhand aan. Dit laat de verantwoordelijke toe om een geschikte chauffeur te vinden. Op het afgesproken tijdstip komt de chauffeur het lid ophalen aan de woonplaats en verzorgt die het gevraagde traject. Aan het einde van de rit betaalt het lid de onkostenvergoeding voor het aantal gereden kilometers. Vrijwilliger zijn bij MMC betekent bijdragen aan het welzijn van je gemeente. Recent breidde het vrijwillig chauffeursteam uit met nieuwe chauffeurs: Katrien Ally, Patrick De Splenter, Willy Verstraete en Pedro Verschoore. (WV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier