Expositie ‘Het Zwin in de strip’ opent op donderdag 5 december

Op de foto gedeputeerde Jurgen Vanlersberghe, Zwindirecteur Ina Dewasch, schepen Annie Vandenbussche en curator Peter Strubbe. © DM
Redactie KW

Ben je op zoek naar een bijzondere tentoonstelling, dan moet je langsgaan in het Zwin Natuur Park. Op donderdag 5 december opent de tentoonstelling ‘Het Zwin in de strip’ de deuren. De expositie, met een flinke slok nostalgie, loopt tot en met zondag 1 maart.

Het Zwin Natuur Park inspireerde heel wat bekende schrijvers, kunstschilders en dichters. Het karakteristieke en de schoonheid van het natuurgebied laat ook stripauteurs niet onbewogen. Het Zwin en de Zwinstreek zijn meer dan eens het onderwerp of het decor voor de fantasieverhalen van menig striptekenaar. Af en toe staat het Zwin centraal in het verhaal of speelt de tekenaar in op het rijke historische verleden van het Zwin en de Zwinstreek. Bewonder de striphelden in enkele boeiende fantasieverhalen met onder meer Suske en Wiske, de Rode Ridder en Robert en Bertrand van de hand van striptekenaar Willy Vandersteen, Jari van Raymond Reding, Jommeke van Jef Nys en Karlekijn van Hubert Lambert, beter bekend als ‘Hachel’.

In de tentoonstelling zijn een aantal fragmenten uit de kleurrijke striptekeningen, vol avontuur, humor en fantasie, te bewonderen, uitvergroot op een 25-tal grote panelen. De unieke tentoonstelling zet dit minder bekende, maar daarom niet minder boeiende aspect van het Zwin kleurrijk in de kijker. De tentoonstelling is inbegrepen in een standaard toegangsticket.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier