Expo Spiekpietjes in Fort Napoleon Oostende

Jeugdauteur Thaïs Vanderheyden (l) en Laura Decaluwe (r) van uitgeverij Clavis © JRO
Redactie KW

Tijdens de herfstvakantie en tot en met 8 januari kunnen heel wat kinderen opnieuw terecht in Fort Napoleon Oostende voor de tweede editie van de expo Spiekpietjes.

De Sinterklaasexpo heeft heel wat te bieden. In en rond het Fort kunnen de kinderen speuren naar verstopte Spiekpietjes, maar ook in het centrum in de etalages van verschillende winkels zitten de Spiekpietjes verstopt.

“Spiekpietjes zijn eigenlijk kleine, geheimzinnige Sinterklaashulpjes”, vertelt jeugdauteur Thaïs Vanderheyden. “Om kindjes in de gaten te houden verstoppen ze zich in huizen en klasjes. De informatie die ze verzamelden geven ze ‘s nachts door aan Sinterklaas die met de info zijn Grote Boek aanvult. Na het succes van vorig jaar was het duidelijk dat er een vervolg aan moest gebreid worden. Nieuwigheden dit jaar zijn de kijkkastjes die we integreerden in de expo.”

Praktisch

De expo loopt van 29 oktober tot en met 8 januari in Fort Napoleon aan de Vuurtorenweg 13 en dit op woensdagnamiddag van 13 uur tot 17 uur en op zaterdag en zondag van 10 uur tot 17 uur. Ook tijdens de herfst- en kerstvakantie en op feestdagen is de expo open van 10 uur tot 17 uur. Volwassenen betalen 8 euro, kinderen van 3 tot 12 betalen dan 4 euro.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier