Expo ’50 years Ypres rally’ geopend

Zaterdagavond werd in het Vleeshuis (ex-JOC) op de Neermarkt de expositie ’50 years Ypres rally’ geopend. Vanaf zondag is deze gratis te bezoeken door het publiek.

De organisatoren van de Rally Expo 50 in het Vleeshuis in Ieper: Ronny Vanparys, Gerard Ghesquière en Willem Coopman. (Foto EG)

Gerard Ghesquiere (Deerlijk) lag aan de oorsprong van deze expositie. In 2009 kreeg hij groen licht van toenmalig voorzitter André Bostyn, nadat hij de tentoonstelling had bijgewoond naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van de Roeselaarse Omloop van Vlaanderen. Vanaf toen was hij dagelijks bezig met het opzoeken en bijeenhalen van materiaal, zowel in binnen- als in buitenland.

De tentoonstelling loodst je doorheen vijftig jaar Ieperse rally aan de hand van uniek beeldmateriaal, documenten en memorabilia uit de roemrijke geschiedenis van de rally. Een overzicht van het rijke verleden vanaf de eerste editie op pinkstermaandag 7 juni 1965 met 34 teams, tot heden, waarbij de huidige Geko Ypres Rally een van de toppers is in Europa, alles kan je er weer beleven.

Vanaf zondag 1 juni kan iedereen er terecht en dit tot en met 22 juni. Dit ieder weekend, tijdens de week van de rally is de expo is zelfs geopend op woensdag en donderdag. De toegang is volledig gratis.

(DT-foto EW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.